Gaziantep Üniversitesi Kreş ve Anaokulu öğrencileri tarafından, Atatürk Kültür Merkezinde, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı “Yıl Sonu Gösterisi ve Diploma Töreni” düzenlendi. 3 Yaş grubu öğrencilerden oluşan Çalışkan Arılar sınıfı tarafından ‘Neşeli Palyaçoların Kahkaha Fırtınası’ adlı gösteriyle başlayan törene; Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Metin Bedir, Kreş ve Anaokulu Müdürü Güler Boran ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖNEM KAZANDI

Deha Şirinler, Minik Kalpler, Yumurcaklar, Neşeli Yıldızlar sınıfı tarafından jimnastik, İngilizce şarkılar, drama, halk oyunları gibi çeşitli oyun ve dansların sergilendiği gecede veliler duygulu anlar yaşadı. Törenin açılışında konuşan GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı, temel eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, okul öncesi eğitimin 4+4+4 sistemiyle daha da önem kazandığını söyledi.

HÜZÜNLENDİ

6 Yaş grubu öğrencileri uğurlamanın hüznünü yaşadığını ifade eden Kreş ve Anaokulu Müdürü Güler Boran, “Yavrularımız bir yıl boyunca çalıştılar, yoruldular, okudular, öğrendiler. Şimdi artık mezun oluyorlar. Onlarla çok bütünleşmiştik. Onları öz güveni değişmiş, düşünen, kendini ifade edebilen tüm okul öncesi eğitimini almış donanımlı olarak hayatın kollarına bırakıyoruz. İnşallah yıllar sonra doktor, savcı, ekonomist, öğretmen bir birey olarak karşılaşırız” dedi.

ÖDÜL VERİLDİ

GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Metin Bedir ve Satranç Öğretmeni Ahmet Özumut tarafından satranç turnuvasında dereceye giren birinci Vera Şirin, ikinci Adanur Ağcabay ve üçüncü Hakan Yusufkurt’a ödülleri takdim edilirken, mezun olan 6 yaş grubu öğrencilere madalya ve diplomaları verildi. BÜLTEN