Gaziantep Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, serbest kartlardan dolayı esnafın borçlarını ödeyemediğini, dayanacak güçleri kalmadığını belirterek, seçimden sonra belediyeden otobüslere zam isteyeceklerini söyledi.

65 yaş üstünü ücretsiz taşımanın yanı sıra, yüzde 40 engeli olanın da ulaşımdan ücretsiz yararlandığını belirten Sofu Çolak, "60 yaşındakileri de indirimli taşıyoruz. Serbest kartların sayısı çoğaldı. Esnafımız para kazanamıyor. Seçimden sonra belediyeden zam talebimiz olacak" dedi.

ZAM TALEP EDECEĞİZ

Belediyeden talep edecekleri zam oranını da söyleyen Çolak, "Zam alalı epey oldu. Seçimden sonra belediyeden yüzde 15 zam talebimiz olacak. Şu anda tam bilet 2, öğrenci 1.250 kuruş. Biz tam biletin 2.5 TL olmasını istiyoruz. Bu talebimizi belediyeye ileteceğiz. Esnafın dayanacak hali kalmadı. Borcunu ödeyemiyor. Zammı bir an evvel almamız gerekiyor" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi'nden bir taleplerinin ise eşitlit olduğunu dile getiren Çolak, "Tramvay ve belediye otobüsleri de bizim fiyatlarımızla eşit olsun. Bu talebimizi de Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ileteceğiz. Eşit fiyat ve zam istiyoruz" dedi.

MEVCUT TOPLU TAŞIMA FİYATLARI

Yapılan düzenleme ile, Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerde öğrenci biletleri 75 kuruş, özel halk otobüslerinde öğrenci bileti 1 lira 25 kuruş, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde indirimli bilet 1 lira 25 kuruş, tam bilet 1 lira 60 kuruş, Hafif Raylı Sistem'de (tramvay) öğrenci bileti 75 kuruş, indirimli bilet 1 lira, tam bilet ise 1 lira 50 kuruş, Köylerden mahallelere yolcu taşıyan otobüslerde öğrenci bileti 1 lira 50 kuruş, indirimli bilet 1 lira 75 kuruş, tam bilet 2 lira 25 kuruş, Yavuzeli ilçesine yolcu taşıyan otobüsler için öğrenci bileti 2 lira, indirimli bilet 2 lira 50 kuruş, tam bilet 3 lira, Havaalanı 4 lira 30 kuruş olarak düzenlenmiş ve 1 Kasım 2014 tarihi itibariyle geçerli olmuştu. Meral KINACILAR