İyi ki Suriyeliler var

Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, otobüslerin 65 yaş üstünden para alınmaması, tramvay ve belediye otobüslerinin 1 ve 50 kuruş olması yüzünden zarar ettiğini söyledi. Zam ve eşitlik istediklerini belirten Sofu Çolak, "İyiki Suriyeliler var, sadece onlardan para alıyoruz" dedi.

OTOBÜSLER ZARAR EDİYOR

Sofu Çolak 128 tane otobüsün şu anda banka takibine düştüğünü belirterek, "Bunun sebebi 50 kuruşa yolcu taşınmasıdır. Türkiye'nin hiçbir yerinde 50 kuruşa yolcu taşınmıyor. Her bir araba 373 milyar borçlu. 65 yaşındaki vatandaşlardan para alınmıyor. 60 yaş indirimli. Yüzde 70 özürlü şartı yüzde 40'a düşürüldü. Kart 27'den dolayı yüzde 3'e yakın komisyon kesiliyor. Banka takibine düşen araba sayısı yakında 487 olur. Şu an için yastık altındaki paralarını yiyorlar. Otobüsler zarar ediyor. Zam ve eşit fiyat istiyoruz" diye konuştu.

BELEŞÇİLER KABAK TADI VERİYOR

3 yıldan beri tramvayların deneme aşamasında çalıştığını söyleyen Çolak, "Allah Suriyelilere uzun ömür versin. Sağlam para verenler tek Suriyeliler var. Beleşçiler kabak tadı vermeye başladı. 1 durak değil yarım durakta iniyorlar. Otobüsler bedava olunca zaman geçirmek için biniyorlar. Bu kadar giderimiz varken birde klima zorunlu oldu. Klimadan dolayı günlük 50 milyona yakın mazot yakıyoruz. 65 yaşın üstündeki vatandaşı çocuğu dahi özel arabasına almıyordur. Biz taşımak zorunda kaldık. Biz özel sektörüz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR