Gaziantep Umum Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, Gaziantep belediyesinin toplu taşımaya yapacağı son zamma tepki gösterdi. Gazetemizin gündeme getirdiği zam haberini değerlendiren Sofu Çolak, belediyenin toplu taşımaya yaptığı zamları sadece kendini düşünerek yaptığını belirterek, "Belediye toplu taşımadan yaptığı aylık 2 Trilyon zararı bertaraf etmek için kendi kendine bu zammı yaptı. Belediyenin 50 kuruşa taşıdığı öğrenciyi 75 kuruşa taşıması bize hiçbir yarar sağlamaz" dedi.

HAZIRKİ ZAMDAN OLDUK

Belediyenin yapmayı planladığı bu zamla iki yıl önce aldıkları zamlı fiyatı engellediklerini belirten Çolak, "1,5 TL'ye taşıdığımız öğrenciyi 1,25 TL'ye çektiler. Bunun Türkiye'de hiç bir örneği yok. Biz zam beklerken hazırki zammımızdan da olduk. Esnafımız en son zamla daha da bitti. Daha önceki yıllarda düzenli olarak biz senede birde olsa düzenli zammımızı alıyorduk. Dolmuşçu dolmuşçu olalı hiçbir zaman bu kadar sıkıntı görmemiştir. Belediyemizden eşit zam istedik yapmadı. Kar etmeden bir işte çalışılmaz " dedi.

RUHSATIMIZI VERMİYORLAR

Minibüs sahiplerinin zor durumda olduğunu söyleyen Çolak, "Araç sahiplerimiz çok zor durumda. Araçlarımızın çoğu icralık şuan için esnafımız borcu borçla kapatıyor bankalardan aldığı kredileri, faizle borç alarak kapatıyor. Kar etmeden bir işte çalışılmaz bize önümüzdeki yıl için yüklü miktarda vergi çıkacak biz bu paraları nerden nasıl ödeyeceğiz. Belediyenin kendi personelini bedava taşıyoruz, 65 yaş üstünü bedava alıyoruz, özürlüyü bedava taşıyoruz biz kimden kazanacaz. Bizler otobüs olmayı istemedik zorla bizi otobüs yaptılar. Otobüs olduk ruhsatımızı vermiyorlar. İstanbul'dan kendi avukatımızı getirdik durumu sorduk, ruhsatımızı almamız için hiç bir engelin olmadığını söyledi ama genede ruhsatımızı vermediler. Şuanda bizden halk otobüsü ruhsat harcı alıyorlar ya bu parayı almasınlar yada ruhsatlarımızı bize versinler. Bizim esnafımız bu durumdan dolayı çok mağdur ne aracını satabiliyor ne de alabiliyor" diye konuştu. Haluk ŞAHİN