Oda Başkanı Özgür Girişken, plan değişikliğiyle TRT arazisinin kuzeyinde 7 katlı yapılaşma izni verildiğini,ayrıca Düşkünler Evi'nin olduğu yerde de kentsel dönüşüm kararı alındığını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi'ne itirazlarımızı sunduk ikisi için davacı olacağız. Metroda yapılanların aynısı buradada yapılıyor. Bir Metro skandalı daha. Yine batı yönünden gelen rüzgar koridorlarını bu yapılarla etkileyecekler ve şehri kavuracaklar. Son planlar canımızı sıktı" dedi.

ÖZEL KULLANIMA AÇILMASIN DEDİK

Eski TRT arazisinin özelleştirildikten sonra bu yıl içerisinde burada ilk planın yapıldığını belirten Özgür Girişken, "Bölge hastanesinin başka yere taşınmasından sonra 16 Aralık 2016'te ilk plan kararı onaylandı, 30 Aralık'ta askıya çıktı. Planda bölge hastanesine burada ihtiyaç kalmadığı için çevreyle uyumlu yeni bir plan yapıyoruz denildi. Bu plana göre iki katlı, 0.50 düşük yoğunluklu konut alanları ayrıldı. Çevrede villa siteler var ona benzer nitelikte olacaktı. Bir de ana okulu konuldu, park konuldu, ortasına. Siz niye itiraz edip dava açtınız derseniz, biz bunun böyle kalmayacağını biliyorduk. Savunmamız şuydu; bölge hastanesi ihtiyacı şu an için burada yok doğru ama Gaziantep hızla büyüyen bir şehir, elimizde kamu mülkiyetinde, kamusal özellikte alan varken burayı korumamız ve saklamamız gerekiyor. Yarın kesinlikle ihtiyaç duyacağız dedik. Ve özel kullanıma karşı çıkarak dava açtık" dedi.

ÖZEL OKUL DA EKLENDİ


Aradan 6 ay geçtiğini ve bu kararların hemen revize edildiğini anlatan Girişken, "Tam da beklediğimiz şekilde yeni bir askı geldi. TRT' nin kuzey bölgesinde 0.50 ve iki katlı olarak tasarlanan bloklar 1 emsalli ve 7 katlı konutlara dönüştürüldü. Emsali iki kat artırmışlar, yüksekliği 7 kata çıkarmışlar. Özel okul da eklendi. Okul 5 katlı ve emsali 1.80. Civardaki villalar 0.40,0.50. Davamız devam ediyor. Plan değişikliği üzerine mahkemeye şimdi ek bir dilekçe vereceğiz. Bizim çekincemizde tam olarak buydu" dedi.

BİR METRO SKANDALI DAHA

İkinci itirazlarının Düşkünler Evi'nin olduğu bölgede yapılacak kentsel dönüşüm kararına olacağını dile getiren Girişken, "Belediye burayı kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Çok muhtemeldir bu bölgedede yoğunluk oldukça yüksek verilecektir. Biz bu durumdan hiç memnun değiliz. Devletin elinde bulunan kamu mülkiyetinde bulunan bu alanların, bu şekilde ranta açılması, yoğunluğun artırılması, belediyenin iyice bu noktada geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarmadığını gösteriyor. Tamamına tiiraz edip aynı zamanda davacı olacağız. Metro'da yapılanların aynısı buradada yapılıyor. Bir Metro skandalı daha. Yine batı yönünden gelen rüzgar koridorlarını bu yapılarla etkileyecekler şehri kavuracaklar" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR