Büyükşehir Belediye Meclisi, Mimarlar Odası'nın Maarif Meydanındaki meydan ve otopark düzenlemesine kod artışı ve üst ölçek plana aykırı olduğunu öne süren itirazını haklı buldu. Kilis yolunda Merkezi İş Alanı Tasarım Projesi'ne ve Mücahitler Mahallesi'ndeki Özel Sağlık Tesisi alanı uygulama imar planı değişikliğine yaptığı itirazları ise reddetti.

YENİ DÜZENLEME YAPILACAK

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci'nin başkanlık ettiği büyükşehir meclisinde dün, Mimarlar Odası'nın itiraz ettiği, gündemin 21. maddesi olan Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.09.2013 tarih ve 465 sayılı kararı ile onaylanan Şahinbey ilçesi, Çukur Mahallesi, 20L-Ib uygulama imar paftasında meydan, altı otopark düzenlenmesi uygulama ilar plan değişikliğine yapılan itirazların görüşülmesi hakkındaki itirazı kabul edildi. Yetkinşekerci, burası için yeni plan düzenlemesi yapılacağını söyledi.

EKOLOJİK PROJEYE İTİRAZ REDDEDİLDİ

Mimarlar Odası'nın, gündemin 26. maddesi olan Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.11.2013 tarih ve 575 sayılı kararı ile onaylanan Gaziantep-Kilis Yolu Ekolojik Tabanlı İmar Planında 18J-IIIa, IIIb, IIIc, IIId ve 17J IIa imar paftalarında Merkezi İş Alanı Kentsel Tasarım Projesi uygulama imar planına yaptığı itiraz ise oy çokluğu ile reddedildi.

HASTANELERİN OLDUĞU BÖLGEDE OTOPARK SIKINTISI VAR

CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, Mimarlar Odası'nın yaptığı itirazların niçin dikkate alınmadığını sorarak, "Bu insanlar üniversite okumuşlar, bilgili insanlar, bu insanların görüş ve düşüncelerinden niçin yararlanılmıyor? Primer ve Medikal Park hastanesinin orada büyük bir trafik sıkışıklığı var. Hastanelerin morg ve acil servisleri otopark olmuş. Bölgede otopark sıkıntısı had safhada" dedi. Yetkinşekerci ise Mimarlar Odası'nın itirazlarını dikkate aldıklarını belirtti.

Meral KINACILAR