Kamil Ocak Stadyum Alanı ve Çevresi Fikir Çalıştayında konuşan Prof. Dr. Abdi Güzer, TOKİ'yi eleştirerek, "Patlamış mısır gibi TOKi binaları türedi. TOKİ yatay gecekondudan, dikey gecekonduya geçti" dedi. Gaziantep Ticaret Odası Meclis Salonun'da yapılan çalıştaya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanısıra çok sayıda mimar katıldı.

GAZİANTEP'İN SAĞLIKLI VE MUTLU BİR KENT OLMASINI İSTİYORUZ

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu 6 Ekim 2014 Dünya Mimarlık günü olduğunu ve Sağlıklı Kentler, Mutlu Kentler, temasının belirlendiğini söyledi. Mimarlık Günü'nün bu yıl 6 Ekim'in Kurban Bayramına denk gelmesi nedeniyle Türkiye genelinde tüm şubelerde farklı tarihlerde kutlandığını belirten Severoğlu, "Gaziantep Şubesi olarak Kamil Ocak Statyum Alanı ve Çevresi Fikir Çalıştayı" ile kutlamaları başlatmış bulunuyoruz. Kentimizin sağlıklı mutlu bir kent olabilmesi için Gaziantep'te kent planlamasında önemli bir yere sahip olan Kamil Ocak Stadyumu Alanı ve Çevresi Fikir Çalıştayı ile katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Çalıştayta konuşan Prof. Dr. Abdi Güzer, TOKİ'yi eleştirerek, "Patlamış mısır gibi TOKi binaları türedi. TOKİ yatay gecekondudan, dikey gecekonduya geçti. Bir kentte birkaç yüz mevzi imar planından bahsediliyorsa, o şehirde imar planlaması yoktur. TOKİ aynı tarz yapılar yapıyor" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, şehrin yaşam kalitesini yükseltmek için modellemelerin önemli olduğunu söyledi. Şahin, "Planlama ve uzmanlaşma çok önemli. 4 üniversitesi olan bir şehiriz, Bu bize ait bir enerji" dedi.

Stadyumun 50-60 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Şahin, "Stadın bir yolu Kale'ye bakıyor, bir yolu Zeugma'ya bakıyor. Meydanları nasıl yaşatacağız dediğiniz zaman, bu işlevselliği getirebilecek misiniz dediğiniz zaman, o yüzden bugün burada olan fikirler çok çok önemli" dedi. Haluk ŞAHİN