Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi, Osmangazi Mahallesi'nde konut, yol ve park alanı uygulama imar planı değişikliğine itiraz etti. Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu, 50 metrelik yolun açılması gerekçe gösterilerek belediye meclisinde askıya çıkartılmış olan plana itirazda bulunduklarını belirterek, "Bu planda yapılan imar değişikliği 100. Yıl Kültür Parkının bütünlüğünü bozacak nitelikte" dedi.

50 METRELİK YOL AÇILSIN

Şehitkamil ilçesi, Osmangazi Mahallesi 20J-IIa, IIb, IIc, 21J-IIId ve IIIc imar planı paftalarında, konut, yol ve park alanı uygulama imar planı değişikliği büyükşehir meclisinden CHP'lilerin red oylarına karşılık oy çokluğu ile geçti. Bu plana Mimarlar Odası 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı'nın bütünlüğünü bozacağı, parkı böleceği gerekçesiyle itirazda bulundu. Plan tadilatı ile 50 metrelik yolun açılmasının önemli olduğunu, yolun açılması gerektiğini söyleyen Sıtkı Severoğlu, "Bu planda yapılan imar değişikliği 100. Yıl Kültür Parkının bütünlüğünü bozacak nitelikte. Bu plan, 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı'nı, Osman Gazi Mahallesinde tamamen bitiren, sınırlayan, onun devamıyla bağlantıları ortadan kaldıran bir plan tadilatı. Bu plan 100. Yılı, tamamen oradan bir bölümden kesmiş oluyor" dedi.

BURASI 100. YILIN DEVAMI

Bu hususta bir düzeltme yapılması gerektiğine inandıklarını ve itirazda bulunduklarını söyleyen Severoğlu, "Plana göre konut ve bir okul planlanmış, ama yapılan o planlama üst ölçek nazım planında o alan 100. Yıl Kültür Parkının devamı niteliğinde bir alan. Orada 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı'nın geleceği açısından orada bir konut planlanması ve okul planlamasının yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu çerçevede itirazda bulunduk" diye konuştu.

KONUT PLANLAMASI DOĞRU DEĞİL

50 metrelik bağlantı yoluna karşı olmadıklarının altını çizen Severoğlu, "Ancak o alan üniversite gelişme sahası ve nazım planında yeşil alan olarak gözüküyor. Bu alan Üniversite gelişme sahasıda olmamalı, 100. yıl parkına dahil edilmesi gereken bir alan orası. 100. Yıl kültür parkında bir konut planlanmasını doğru bulmuyoruz. 100 yıl Kültür Parkının temel hedefi Gölete kadar ulaşması. Bu çok ciddi bir kesilme, parkın bütünlüğünü bozacak bir kesilme. Yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.