İtalya’nın yüksek tirajlı spor gazetesi “La Gazzetta dello Sport”, Türkiye Milli Futbol Takımı’nın bugüne kadar katıldığı her Avrupa Şampiyonası’nda hep üstüne koyarak ilerlediğini yazdı.

Fransa’nın ev sahipliğinde yarın akşam başlayacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) öncesinde, katılacak 24 takıma ilişkin geniş değerlendirmeler yayımlayan La Gazzetta dello Sport, internet sitesinde Türkiye’ye yer verdi.

ARTARAK GELİYORLAR

Gazeteye göre, ay-yıldızlı milli takımın kuvvetli ve zayıf noktaları aktarıldı.

Türkiye’nin bugüne kadar katıldığı 3 Avrupa Şampiyonası’ndaki performansına atıfta bulunulan yazıda, "Türkler, son yıllarda dalgalı bir grafik çizmelerine karşın, futbollarını geliştirerek Fransa'ya geliyorlar. İlk kez katıldıkları 1996’daki şampiyonadan sıfır puanla ayrılarak ilk turda veda eden Türkiye, 2000’deki şampiyona da Portekiz’e çeyrek finalde, 2008’de ise Almanya’ya yarı finalde elendi. Türkler için bundan daha iyi nokta, finale varmaları olur. Burada dikkat edilmesi gereken kilit husus, Fatih Terim’in takımı, 'kolektif uyum, mücadele ruhu ve bireysel tekniği' özellikle orta saha ve ilerisinde birleştiriyor” ifadeleri kullanıldı.

FUTBOLCULAR ANLATILDI

Gazetenin değerlendirme yazısında, "Türkiye’nin Barcelona’da forma giyen yıldızı Arda Turan, tam anlamıyla formunda olmasa da takımın sembolü olarak kalmaya devam ediyor ancak Türkler’in bu Avrupa Şampiyonası’ndaki gerçek yıldızı Hakan Çalhanoğlu olabilir” denildi. Almanya’nın Bayer Leverkusen takımında forma giyen Hakan’ın forvet arkasında teknik direktör Fatih Terim’in hücumdaki temel ögelerinden biri olduğu kaydedildi. Gazete, Hakan’ın yedek kaldığı Avrupa Şampiyonası elemelerinin ilk maçlarında, Türkiye’nin Fransa’daki finallere gidebilecek durumda olmadığını da anımsattı.