Güneydoğu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, ABD'den Çin'e, Almanya’dan Suudi Arabistan'a varıncaya kadar 5 kıtaya ihracat yapan iş adamlarının, ürettikleri ürün ve ülke çeşitliliğini artırmak için adeta dünyayı karış karış dolaşarak dünya pazarlarının önemli aktörleri arasında yer almaya çalıştıklarını ifade etti. Çıkmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı milli seferberliği sonuna kadar desteklediklerini ve bu kapsamda bölge işadamlarının dünyaya daha fazla açılacağını söyledi.

DÜNYA PAZARI HEDEF

Çıkmaz, “ABD'den Çin'e, Almanya’dan Suudi Arabistan'a varıncaya kadar 5 kıtaya ihracat yapan iş adamları, ürettikleri ürün ve ülke çeşitliliğini artırmak için adeta dünyayı karış karış geziyor. Dünyaya Türk ürünlerini tanıtmak, Türk ürünlerinin bilinirliğini artırmak istiyorsak en geri ülkede de en çağdaş ülkede de var olmak zorundayız. Aksi halde bütün emeklerimiz zayi olur. Bu nedenle yıl 365 gün, hedef pazar dünya diyebilmemiz için yılmadan yorulmadan çalışmalıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı milli seferberliği de önemsiyor ve sonuna kadar destekliyoruz. Ekonomik alanda kalkınmamızın sürekliliği açısından da bu seferberlik büyük önem taşımaktadır” dedi.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ÖNEMLİ

Bölge iş adamlarının ürün çeşitlendirmesini çok iyi yaptığını ifade eden Çıkmaz, şöyle devam etti: “Artık tek kalem ürünle ticaret olmuyor. Üreterek satıyoruz, al-sat yapmıyoruz. İhracatçılarımız haritada ismini dahi bilmediğimiz ülkelere gidiyor. Bölgemizden tekstil, halı, demir-çelik mamulleri, iplikler, kumaşlar, pastacılık ürünleri, bitkisel yağlar, plastikler ve mamulleri, değirmencilik ürünleri en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünlerin başında geliyor." BÜLTEN

FOTO: