Ortaokuldaki beden eğitimi öğretmeni sayesinde hokeyle tanışan 26 yaşındaki milli sporcu, ilk günkü heyecanını devam ettiriyor.

Oyunculuğun yanı sıra 5 yıldır Zonguldak'ta beden eğitimi öğretmenliği yapan Öztürk, milli takım kariyerini antrenör olarak devam ettirmeyi hedefliyor.

Milli takım kaptanı Leyla Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıldır hokey oynadığını, ilk günkü heyecanla bu spora devam ettiğini söyledi.

Hem öğretmenlik hem sporculuk yaptığını anlatan Öztürk, "Beden eğitimi öğretmenim merdivenleri ikişer ikişer atlarken beni görmüş. Farklı bir spor yaptıracaklarını, benim de mutlaka olmam gerektiğini söyledi. Oynamaya başlayınca çok hoşuma gitti. Hokeye başladıktan 2 yıl sonra milli takıma davet edildim. Daha sonra takım kaptanlığına seçildim. Çok büyük bir sorumluluk. Yıllardan beri de devam ettiriyorum." diye konuştu.

FUTBOL KADAR BİLİNMİYOR

Hokey yaygın bir spor dalı olmadığı için bireysel antrenman yaptığını vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:

"Kamplarda açığımı kapatmak için iki katı daha fazla çalışıyorum. Öğrencilerim de öğrenmek istiyor. Sürekli nasıl oynandığını soruyorlar. Onlara da yavaş yavaş öğretmeye başladım. Milli takımda oynayan öğretmenleri olduğu için gururlanıyorlar. Çok güzel tepkilerle karşılaşıyorum."

Her zaman ay-yıldız aşkıyla sahalara çıktıklarını vurgulayan Öztürk, "Hokey; futbol, voleybol, basketbol kadar bilinmiyor ama çok başarılarımız var. Onlar kadar desteğimiz olmamasına rağmen manevi gücümüz var. Belki her sene aynı eşofmanları, ayakkabıları giyiyoruz ama yüreğimizle oynuyoruz. Ay-yıldızı temsil ettiğimiz için gurur duyarak oynuyoruz." şeklinde konuştu.

Öztürk, 36-37 yaşına kadar hokey oynamak, daha sonra da kariyerini milli takım antrenörü olarak sürdürmek istediğini sözlerine ekledi.

A.A