2012-2013 eğitim öğretim dönemini, yeni dönemde öğrenciler için Serbest Kıyafet uygulaması olacak, herkes istediği kıyafetle okula gidecek, Dershaneler kapatılacak devlet başarılı öğrencilerin özel okullarda eğitim görmesini teşvik edecek dedikoduları ile okulları kapattık.Yine bir değişiklik "Ortaöğretime geçiş sınav sitemi değişti" diyerek 2013-2014 eğitim öğretim dönemi için okulların açılmasını bekliyoruz.

Okullar daha açılmadan sancısı elbise kitap defter masraflarıyla hissedilmeye başlandı. Bunlar yetmiyor muş gibi milyonlarca öğretmen, veli ve öğrenci yeni bir sınav sistemiyle okula başlamanın kaygısına düştü. SBS Kaldırıldı Orta öğretime geçiş sistemi tamamen değişti. ARTIK TEK SINAV OLMAYACAK ama onlarca sınav kapıda bekliyor.

Öğretmenlerin sorumluluklarımı artırıldı öğrencinin önümü açıldı tıkandı mı yaşayarak öğreneceğiz.

Maddi kayıpların telafisi mümkün ancak kaybedilen yılların maalesef mümkün değil. İnşallah bu dönem öğrencilerimiz için kayıp bir yıl olmayacak

Bu şartlarda insan "ne oluyor kardeşim, bir ülkenin her yıl eğitim sistemi ile oynanır mı ?" demekten kendini alamıyor.. her yıl olduğu gibi bu öğretim döneminde de çocuklarımız bir sistemi daha denemenin mutluluğunu yaşayacaklar

Okullar açılacak, öğrencilerin çoğu , gezdi,tozdu, iyi kötü tatil yapıp dinlendi,en önemlisi okulu özledi haliyle yeni döneme hazır, ya öğretmenler, eğitim çalışanları çok yoğun geçecek yeni dönemin yükünü kaldırmaya hazırlıklı mı acaba ?

Her değişen sistem sonrası moral motivasyon yanında enerjileri de azalan öğretmenler Sn. Eğitim Bakanın açıkladığı sisteme adapte olabilecek mi? ( Yeni sınav sitemi ile ilgili bizimde paylaşacaklarımız var ancak Gazetemiz yazarlarından sayfa arkadaşım Eski Sendikacı, Eğitimci Sn. Zekeriya EFİLİOĞLU'ndan daha önce yazmadı ise tatmin edici, bilgilendirici bir yazı bekliyoruz)

Biz merakımızdan okul açılırken öğretmenlere hazır mısınız diye sorduk, inanın Ankara bunu sormadığı gibi yeni bir sistem değişikliğine giderken de bir şey sorup, danıştığı yok, birileri kafalarına göre bir sistem geliştiriyor, değiştiriyor okul yöneticilerine öğretmenlere bunu uygulayın, bu sisteme göre öğrenciyi eğitin diyor, onlarda kendilerini sisteme uyarlamak durumunda kalıyorlar, mevzuat neyse o...

Öğretmen ADAM YETİŞTİRMEK YERİNE okur yazar yetiştiriyor.

Başarılı olursa hükümet başarısı, bakan, bürokrat başarısı, başarısız geçen her eğitim öğretim döneminin günah keçisi kim TABİKİ ÖĞRETMENLER. Sisteme itiraz hakkı var mı yok, söz hakkı olmayanın itiraz hakkı olur mu? Dolayısı ile vefakar, cefakar, gariban ve hatta sahipsiz Türk Öğretmeni yukarısı ne derse MECBUREN denileni yapıyor..

11 Yılda 4-5 defa sınav sistemleri ile ilgili değişiklik oldu, neymiş bundan sonra 4 yanlış bir doğruyu götürmeyecekmiş, güler mi ağlar mısın, daha öncekilerin günahı neydi efendiler, yeterli puan alamadıkları için farklı liselere gitmek durumunda bırakılan öğrencilerin suçu neydi Allah aşkına bir açıklayın? Yoksa o yönlendirilen okulların kontenjanları damı doldu?

Ne acınası bir durum bundan 20 yıl önce AH GENÇLİĞİM DİYOR KENDİ YAŞADIKLARIMIZA ÜZÜLÜYORDUK, ŞİMDİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN AYNI KAYGILARI TAŞIMAK ZORUNDA BIRAKILIYORUZ. Başarısız olunan durumlarda cezalandırılan bir bakan yada bürokrat duydunuz mu? Bu sistem amacına ulaşmadı sorumlusu benim istifa ediyorum diyen namuslu Milli eğitim Bakanları, bürokratları olmadığı sürece daha çok sistem değiştiririz.

Gözden kaçırılan başka bir ayrıntı; Bir ülkede eğitim sisteminin başarılı olabilmesi için eğitimcilerin yani öğretmenlerin o projenin hazırlanması esnasında aktif rol alması gerekir. Her halukarda moral motivasyonlarının üst sevide tutulup, toplum içerisinde özellikle ücret hususunda kaybettikleri prestijlerinin iade edilmesi gerekir. Toplu sözleşme masasında Memuru kandıranların öğretmene sus payı olarak verdiği 75 lira seyyanen zam yandaşları kurtarmak için bir manevradır, ancak öğretmenin itibarını kurtaracak bir rakam değildir.

Okul idarecilerinin dilendirilmekten kurtarılması, okulların alt yapılarının tamamlanmadan eğitim faaliyetine başlamaması, sonradan okul idarecilerini velileri zor durumda bırakacak ihtiyaçlar olmaması gerekir.

Aksi taktirde zor bir eğitim öğretim dönemi bizleri bekliyor. Mutsuz öğrenciler, umutsuz veliler daha da kötüsü mesleğinden soğumuş eğitimcilerle bu işleri yürütmek durumunda kalırız. Geleceğimizi yani çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin dayak yediği, küfür işitip hakarete maruz kaldığı, hatta katledildiği haberleriyle karşılaşmak durumunda olacağız.. .Allah yardımcımız olsun, tüm eğitim çalışanları ve öğretmenlerimize ve kolaylık, öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum.