Gaziantep’te ve Türkiye genelinde 23-30 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan müdürlük sözlü sınavlarının şaibeli olduğunu öne sürerek iptalini istedi.

MÜDÜRÜN HABERİ VAR MI ?

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, Türkiye genelinde ve Gaziantep’te Milli Eğitim’de yapılan müdürlük sözlü sınavlarının geçtiğimiz yıl üyelerin Gaziantep İdare Mahkemelerine açtığı dava sonucu iptal edildiğini belirterek, "Yapılan müdürlük sözlü sınavını şaibeli hale getiren Mehmet K. ise adeta ödüllendirilmişti. İptal edilen şaibeli müdürlük mülakat komisyonunda görev alan kişilerin yargılanması gerekirken görmezden gelindi ve yapılan şikayetler kapatıldı. Eğitim çalışanlarının Milli Eğitim Bakanlığına, Milli Eğitim İl ve İlçe yöneticilerine güveni iyice azaltmıştır. Yapılan şaibeli müdürlük sözlü sınavından Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cengiz Mete'nin haberi varmıdır"dedi.

KATILIM DÜŞÜK OLDU

Gaziantep’te ve Türkiye genelinde 23 Mayıs 2016 ve 30 Mayıs 2016 tarihlerinde müdürlük sözlü sınavı yapıldığını, Gaziantep’te 118 okulun müdürlük için duyuruya çıkılarak münhal ilan edildiğini belirten Avan, "Bu okullara müdür olabilmek için 268 müdür adayı müracaat etti. Yönetmeliğe göre münhal okul sayısının en az 3 katı kadar (354 aday) müdür adayının müracaat edenler içerisinden puan sırasına göre belirlenmesi ve üç katından fazla adayın mülakata alınmaması gerekirdi. Gaziantep’te müdür adayları sözlü sınavlara itibar etmediği içir müracaat 268’te kalmıştır. 23-30 Mayıs 2016 tarihleri arasındaki müdürlük sözlüsüne adaylardan tespit ettiğimiz kadarıyla 37’si müracaat ettiği halde girmemiştir. Sınava girmeyenlere neden girmediklerini sorduğumuzda sözlü sınava, mülakat komisyonuna ve Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğüne güvenmediklerini söylediler" diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NÜN HABERİ VAR MI?

Müdürlük sözlü sınavında bir sendikanın üyelerine ve sendikanın imtiyazlı bir gurubuna çok hassas puan verildiğini iddia eden Avan, bu kişilere verilen puanlarla; kayırma yapıldığını belirterek, şu soruları yöneltti: 23-30 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılan müdürlük sözlü sınavında hangi adaya kaç puan verileceği önceden belirlendi mi? Müdür atanabilmek için yeterli puan verilen adayları perde arkasında önceden belirleyen sendika ve milli eğitim çetesi, Müdürlük sözlü komisyonuna hangi elemanlarını yerleştirdi? Yapılan şaibeli müdürlük sözlü sınavına Gaziantep Milli Eğitim İl ve İlçe yöneticilerinden desteği sağlanan ve sağlanamayan ayrı ayrı kimlerdir? Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cengiz Mete yapılan şaibeli müdürlük sözlü sınavının planlayıcısı mıdır, yoksa başka bir yardımcısını görevlendirip kenardan mı izlemiştir? Sayın Cengiz Mete yapılan müdürlük sözlü sınavından memnun mudur? Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Sayın Cengiz Mete bir gurubun mu Milli Eğitim müdürüdür, yoksa Gaziantep’teki bütün eğitim çalışanlarının ve Gaziantep Halkının mı? Gaziantep Valisi Sayın Ali Yerlikaya yapılan şaibeli müdürlük sözlü sınavıyla ilgili ne düşünmektedir?" diye konuştu. Meral KINACILAR