Gaziantep il milli eğitim müdürü Cengiz Mete, Gaziantep ilinde ilk defa bu yıl gerçekleştirilecek projenin gelecek yıllarda da tekrarlanacağını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Eğlenerek Öğreniyorum, Gaziantep Doğa ve Bilim Kampı” başlıklı proje 11-16 Eylül 2017 tarihleri arasında 2017-2018 eğitim öğretim yılında 7. ve 8. sınıfta öğrenim görecek öksüz ve yetim öğrencilere ve fen bilimleri öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenecek.

40 ÖĞRENCİ, 8 ÖĞRETMEN

Milli Eğitimden yapılan açıklamada, " 40 öğrenci, 8 öğretmenle birlikte 6 gün gerçekleştirilecek projede katılımcıların ulaşım, yemek, konaklama ve promosyon giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Projenin amacı Güneydoğu bölgesinde yer alan tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerimizi kullanarak öğrencilerin bilimsel farkındalık ve merak düzeylerini arttırmak, bilimsel süreç becerilerine ve bilime karşı tutumlarını geliştirmek, yaparak ve yaşayarak anlamlı öğrenmeler gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktır" denildi. Açıklamada Projenin güncel başvuru tarihlerinin 3 Temmuz – 1 Eylül tarihleri arasında olduğu ve görev yapan tüm fen bilimleri öğretmenleri başvuru yapabilecekleri de duyuruldu. HABER MERKEZİ