(İHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehirde yıllardır çözümlenmeyen yol ve arsaları kamulaştırarak vatandaşların hizmetine açmaya devam ediyor.
51 nolu cadde ve İpek Yolu'ndaki Milli Eğitim, Köy Hizmetleri arsalarından sonra Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Jandarma lojmanlarının bulunduğu alanda arsa sıkıntısını gideren Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğemenlik Bulvarı ile Cumhuriyet Mahallesi arasındaki kısa yol güzergahını çözdü.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleriyle Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile yapılan görüşmeler neticesinde, askeri alanın içinden 2 kilo metrelik bir yol açılıyor.
Milli Eğemenlik Bulvarı’nın devamı olan yolun (Binevler postahanesi önü) askeri alan içinden geçerek Beyazlar Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi arasındaki bağlantıyı sağlayacak. Yaklaşık 50 yıldır kamulaştıramayan sorunu Başkan Şahin’in Ankara temasları neticesinde çözülmesi bölge halkını sevindirdi.
İlk etapta 35 metre genişliğinde ve çift şeritli olan yol Hoşgör, Cumhuriyet ve Binevler Mahallesi’ne kadar olacak. Böylece Cumhuriyet semtinde oturanlar, D-400 karayolu ile Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’ne daha kısa zamanda ulaşmış olacak.
Askeri alanın etrafındaki evlerin kamulaştırmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kamulaştıralan evleri yıkmaya başladı. İlk etap bölümünde 21 evin, ikinci etap bölümünde ise 33 evin kamulaştırmasını yapan Büyükşehir Belediyesi, bir yıl içinde yolun yapımını bitirmeyi hedefliyor.