ERDOĞAN: OLAYLARIN İÇİNDEYİZ, TAKİP EDİYORUZ

TOĞRUL: DERNEKLER IŞİD'LE BAĞLANTILI OLABİLİR

GÖKDAĞ: OLAY DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN DAHA VAHİM

IŞİD ENDİŞESİ

Gaziantep'te, hafta sonu 4 IŞİD militanının öldürülmesi, Beykent'te polisin düzenlediği baskında Ankara’daki katliamı gerçekleştiren 'canlı bombaları’ bu kente taşıdığı iddia edilen Halil İbrahim Durgun'un kendini patlatmasının yankıları sürerken, milletvekilleri son gelişmeleri değerlendirdi.

Milletvekili Mehmet Erdoğan, olayların içinde olduklarını belirterek, "Sürekli takipteyiz, anında bilgi alıyoruz" dedi. HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep'in arka sokaklarında farklı adlar altında dernekler açıldığını, çoğu kapalı olan bu derneklerin IŞİD'le bağlantılı olabileceğini iddia etti. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ise, "Olay bizim düşündüğümüzden daha vahim" dedi.

ERDOĞAN: TAKİPTEYİZ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Oğuzeli'nde 4 IŞİD militanının öldürülmesi, ardından, hücre evine yapılan başarılı operasyona değinerek, "Gaziantep Emniyeti IŞİD'la mücadelede son derece başarılı. Burada siyasi iradenin de etkisini unutmamak lazım. Olayların içindeyiz. Sürekli takipteyiz, anında bilgi alıyoruz" dedi.

TERÖR HER YERDE

Şehrimizin IŞİD ile anılmasının kötü olduğunu, zarar göreceğini belirtirten Erdoğan, "Ancak terör her yerde. Sınır bir şehiriz, giriş çıkışlar sınırlarda oluyor. Girenler, yakın bulduğu yerde yerleşiyor. Dünyanın her yerinde örgütler var. Paris'te de terör olayı oldu. Amerika'da da oldu" dedi.

EMNİYETİMİZ GÜÇLÜ

'Önemli olan emniyet, istihbarat ve devletin varlığını hissettirmesi, hazırlıklı olması' diyen Erdoğan, "Emniyetimiz güçlü ve bu konulara hazırlıklı. Emniyetimiz şu ana kadar elinden gelen mücadeleyi veriyor" dedi.

AYNI GÜÇLER

PKK'yı da, IŞİD'ı da kuranların aynı güçler olduğunu, hedeflerinin bölgede kargaşa yaratmak olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kuranlarda bunlarla boğuşuyor. Fırtına eken boran biçer. PKK'yı kuran IŞİD kuran aynı güçler. Hedefleri hem bölgemizde kargaşa yaratmak, hem de gelişmiş bir Türkiye istemiyorlar" dedi. Erdoğan, IŞİD'la ilgili fikir yürütenlerden, varsa yerlerini ve sayılarını da söylemesini istedi. Erdoğan, "O gün yerleri bilindi, hemen operasyon düzenlendi" dedi.

TOĞRUL:DERNEKLER IŞİD'LE BAĞLANTILI OLABİLİR

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep'in arka sokaklarında farklı adlar altında dernekler açıldığını, çoğu kapalı olan bu derneklerin IŞİD'le bağlantılı olabileceğini iddia etti.

BİZ UYARMIŞTIK

IŞİD ile ilgili 3-4 aydır feryat, figan ettiklerini, Gaziantep'te çok sayıda uyuyan hücre evi olduğunu söylediklerini hatırlatan Toğrul, "Yarın bunların kendilerini patlatmalarının her an kapımızda olduğunu ifade ettik. Gaziantep'te yüzlerce, binlerce hücre evi olabilir dedik. Buradan çıkıp Avrupa'ya, Gaziantep üzerinden Suriye'ye geçebiliyorlar. Bunun olabilmesi için mutlaka Gaziantep'te yerel ayağının olması gerekiyor dedik" diye konuştu.

AKIL YÜRÜTMEK GEREKİYOR

Gaziantep'in arka sokaklarında farklı adlar altında dernekler açıldığını, çoğu kapalı olan bu derneklerin IŞİD'le bağlantılı olabileceğini belirten Mahmut Toğrul, "Bu dernekler neden görünür yerlerde değil de, kenar semtlerde, arka sokaklarda? Çoğu zaman kapalı. Akıl yürütmek gerekiyor. Derneklerin Gaziantep'in arka sokağında ne işi var? Çok sayıda bağlantı noktası olması gerekiyor" dedi.

ÖFKELİ ÇOCUKLAR

Önümüzdeki dönem tehlikenin daha da büyüyeceğine dikkat çeken Toğrul, "IŞİD ile ilgili hükümetin acil olarak önlem alması gerekiyor. Zihin altında hala terör örgütü, terörist olarak algılanmıyor. Hala öfkeli çocuklar gibi algılanmaya çalışılıyor. Yani asıl sorun hükümetin ve devletin tavrıdır" dedi.

ÖSO KALMADI, IŞİD'E DÖNÜŞTÜ

Şu anda Özgür Suriye Ordusu örgütlenmelerinin IŞİD'de hizmet ettiğini belirten Toğrul, "ÖSO kalmadı, dağıldı, IŞİD'e dönüştü. Yani güçlü olan IŞİD olunca tüm bu terör örgütleri IŞİD'e dönüştüler, IŞİD'e biad ettiler. Hala devletin ve yerel yetkililerinin IŞİD'e değil ÖSO'ya destek sunuyoruz demeleri gerçekçi değil" dedi.

ALGI DEĞİŞMELİ

Carablus en sonunda çetelerden temizleneceğini, bununla oradaki çetelerle Gaziantep'teki çetelerin bağlantısının da kesileceğini ifade eden Toğrul, "Hükümet tavrını gözden geçirmek zorunda. Zaman zaman gözaltılar, operasyon yapılıyor. Ama biryerde görüntüyü kurtarma çabaları. Halil İbrahim Durgun'u öldürdük, iş bitti, Ankara'nın faali kalmadı demekle iş bitmiyor. IŞİD 3-5 kişiden ibaret değil. Bir hücrenin temizlenmesi tamamının temizlenmesi anlamına gelmiyor. En önemli nokta algı değişmeli. Dünyada hala IŞİD Türkiye mamülüdür diye bir algı var" diye konuştu.

GÖKDAĞ:OLAY DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN DAHA VAHİM

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep'te güvenlik problemi olduğunu, sınırların kevgire döndüğünü, girenin çıkanın belli olmadığını öteden beri dile getirdiklerini belirterek, "Sürekli uyardık, ancak olay bizim düşündüğümüzden daha da vahim" dedi. Şehrin güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyleyen Gökdağ, "Güvenlik birimleri gerekeni yapıyor ancak daha duyarlı olmak lazım. Hep birlikte elele vermeli, biraraya gelmeli, konuşmalı ve gerekenin yapılmasını sağlamalıyız. Şehirde bir an önce bunların kontrol altına alınması, sayılarının tesbit edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

IŞİD OPERASYONU

Ankara, ardından Paris'teki patlamaların yankıları sürerken, hafta sonu ilimizde hareketli saatler yaşanmış, Oğuzeli Ermiş köyü sınır hattında 4 IŞİD militanı öldürülürken, polisin Beykent'te İŞİD’in hücre evine yönelik operasyonu sırasında bir militan kendini patlatmıştı. 'Canlı bombanın’, Ankara’daki katliamı gerçekleştiren 'canlı bombaları’ bu kente taşıyan Halil İbrahim Durgun olduğu ortaya çıkarken olayda 5 poliste yaralanmıştı. Meral KINACILAR