CHP İl Başkanı M.Sait Köse, milletvekili aday adaylarının da katıldığı toplantıda gündemi değerlendirdi. CHP İl başkanı M. Sait Köse, devletin kişi başına en az harcama yaptığı kentin bin 497 lirayla Gaziantep olduğunu belirterek, “AKP’nin 9 milletvekili bu süre içerisinde ne yapmış? Devlet yatırımlarının şehre aktarılması konusunda beceriksizliği gün yüzüne çıkan bu milletvekillerine gereken cevabı 7 Haziran’da verecektir" dedi.

CHP İl başkanı M. Sait Köse, devletin kişi başına en az harcama yaptığı kent bin 497 lirayla Gaziantep olduğunu belirterek, “Aynı ölçekteki Kayseri’ye 2 bin 712,Bursa’ya bin 971,Konya 2 bin 472 ,Adana 2 bin 93 kişi başı harcama yapılırken, Gaziantep bu rakamların çok gerisinde kaldı. AKP’nin Gaziantep’ten 9 milletvekili bulunuyor. Gaziantepli kendisini temsil etmesi için 9 milletvekiline görev vermiş. Ama ne yazık ki bu milletvekilleri şehrin haklarını yeterince koruyamamış. Şimdi bu milletvekillerinin bir çoğu yeniden aday olarak vatandaşın karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Devlet yatırımlarının şehre aktarılması konusunda beceriksizliği gün yüzüne çıkan bu milletvekillerine gereken cevabı 7 Haziran’da verecektir.” diye konuştu.

DEVLET ÖĞRETMENLERİN ATAMALARINI GERÇEKLEŞTİRMİYOR

Ülkenin önemli sorunlarından birisi de ataması yapılmayan öğretmenler, olduğunu söyleyen CHP il başkanı Köse; “Binlerce öğretmen okullarından mezun olmuş, mesleğini yapmak için atama yapılmasını bekliyor. Cumartesi günü bu öğretmenlerden bir grup bizi ziyaret etti. Devlet öğretmenlerin atamalarını gerçekleştirmiyor. Daha sonra öğretmen açığını kapatmak için her yıl ücretli öğretmen alıyor. Gaziantep’te bu yıl 7 bin civarında ücretli çalışan öğretmen olduğunu öğrendik. Devlet bunları atamıyor, ama ücretli olarak çalıştırıyor. Tabi çalıştırıyor deyince, yarı ücretle, yarım gün SSK ile. Yani bu öğretmenler de bir bakıma eğitimin taşeron işçi gibiler. Madem her yıl sözleşmeli öğretmen alıyorsun, bu öğretmenlere ihtiyacın var. Neden kadroya almıyorsun. Türkiye devletinin bu öğretmen atamalarını yapacak, bu öğretmenlerin maaşını ödeyecek gücü vardır. “ dedi.

TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER, İÇ GÜVENLİK YASASI İLE YOK EDİLMİŞTİR

3 Mart tarihinin Halifelik’in kaldırılışının yıldönümü olduğunu belirten Köse; “ Halifeliğin kaldırılması, Laik düzenin kabulünü kolaylaştırmıştır. Halifeliğin kaldırılması ile ulusal egemenlik kavramının güçlenmesi, fikir özgürlüğünün kabullenmesini kolaylaştırmıştır. İçişleri bakanı hakkında gensoru önergesi, AKP’nin çoğunluğu sağlanarak reddedilmiştir. Liyakatin değil, sadakatin önemli olduğunu AKP iktidarı bir kere daha göstermiştir. Temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması,halkın, demokratik kitle örgütlerinin ifade özgürlüğünü yok eden iç güvenlik yasası dayatma ile yok ediliyor.” dedi

Sait Köse’nin basın toplantısının ardından milletvekili aday adayları CHP il binası balkonuna çıkararak birlik beraberlik pozu verdi. Okan YILMAZ