*Şamil Tayyar: Kabine ile ilgili tahminlerim doğru çıktı

*Halil Mazıcıoğlu: Bizde mevki makam hırsı yok

*Mehmet Erdoğan: Ciddi bir değişiklik beklemiyorduk

*Mehmet Sarı: Beklentim yoktu, çok şaşırmadım

*Halil Uğur: İnşallah yeni kabinede bakanımız olur

*Yetkinşekerci: Türkiye'nin 6.ncı büyük ilinden bir bakan beklerdim

*Adil Konukoğlu: Ekonomi yönetimindeki isimlerin değişmemesi iyi oldu

*Cahit Nakıboğlu: Kalkınma hamlesine devam edilmeli

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. hükümetini açıkladı. Parlamentoda Fatma Şahin'in büyükşehir belediye başkanı olmasının ardından 8 Milletvekili ile temsil edilen Gaziantep ilk defa bakansız kaldı. Gaziantep milletvekilleri, kabine revizyonunun sınırlı ölçekte kalacağını tahmin ettiklerini, bunun kendileri için sürpriz olmadığını belirtirken, iş dünyası ekonomik istikrar ve kalkınma hamlesine devam edilmesini istedi.

NELER SÖYLEDİLER

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar:

TAHMİNLERİMİZ DOĞRU ÇIKTI

"62. hükümet ülkemize ve insanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Hem Başbakanımız, hem bakanlarımız hayırlı işlere vesile olurlar inşallah, rabbim utandırmasın. Kabine revizyonunun sınırlı ölçekte kalacağını tahmin ediliyordum, tahminlerimiz doğru çıktı. Kabine tahminimde yanılmadık, sürpiz olmadı. Yeni Türkiye projesinin inşaatı ve ihyasına yönelik büyük kadro hareketi 2015 seçimlerinden sonra vücut bulacaktır."

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu:

GÜLEREK İZLİYORUZ

"Yeni kabinenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah ülkemize, milletimize hayırlı eylesin, durmak yok yola devam. Zaten seçime kadar 10 aylık zaman var. Verilen karar, yeni kabine ülkemize fayda getirsin diye dua ediyorum. Şuna inanıyorum bizde mevki makam hırsı yok. Son günlerde birtakım gruplar şöyle olacak, böyle olacak, sancı yaşanacak diye iddialarda bulunuyorlar. Bunları gülerek izliyoruz, çünkü artık eski Türkiye yok, hep birlikte yeni Türkiye diyoruz. Bizde makam için, mevki için kavga edilmez. Muhalefetten bunları görmek isteyenler rüyasında görse bile inanmasın. Allah huzurumuzu, birliğimizi beraberliğimizi bozmasın."

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan:

CİDDİ BİR DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYORDUK

"Hem Cumhurbaşkanı, hem Başbakanının değiştiği bir dönemde geniş kapsamlı bir kabine değişikliği olması beklenemezdi. Kabine değişikliği İller değerlendirmesinin dışında yapıldı. Bakanlıklar minimum şekilde yer değiştirme noktasında değerlendirildi. Ciddi bir değişiklik beklenemezdi, bizde beklemiyorduk. Ama tabi uzun vadede Gaziantep'in bir bakanlıkla temsil edilmesi şart. Geçiş döneminde, çözüm sürecinde yeni döneme gelindiği dönemde hesaplar bunun üzerine yapıldı doğrusudu da budur."

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı:

HEDEF 2015

"Bu kabinede şahsen benim bir beklentim yoktu. Çok şaşırmadım. Fakat Gaziantep'e bakanlık verilse iyi olurdu. Ancak bu kabine değişimi geniş kapsamlı bir değişiklik olmadığı için bundan sonrasına bakmamız lazım. 2015 genel seçimlerine yönelik çalışma yaparak hükümette en az 1 tane Gaziantepli bakanın yeralması için ele ele vermemiz gerek. 2015 genel seçimlerinde güzel bir başarı çizgisiyle bakanlığı Gaziantep'e getirebileceğimiz kanaatindeyim."

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur:

GAZİANTEP'E BİR BAKANLIK VERİLSE İYİ OLURDU

"Beklediğimiz gibiydi çok fazla bir değişiklik olmadı. Özellikle dışişlerine tecrübeli biri geldi, memnunuz, hiçbir sıkıntımız yok. Kim gelirse teşkilat olarak arkasındayız. Gaziantep'e bir bakanlık verilse iyi olurdu, sevinirdik olmadı diye üzülecek bir durumumuz yok. İnşallah yeni kabinede olur diye umut ediyoruz. 2015 seçimlerinden sonra oluşacak yeni kabinede sanayide, ticarette, turizmde, Türkiye'nin en büyük 6.ncı şehrinin bir bakanı olmalı. Nasıl olsa 1 yıl sonra kabine değişecek. İnşallah yeni kabinede yeni milletvekili arkadaşlarımızdan bakan olanlar olacaktır."

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu

KALKINMA HAMLESİ DEVAM ETMELİ

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, yeni kurulan hükümeti tebrik ederek, ‘’Ekonomik istikrar hız kesmeden sürmeli, her alanda kalkınma hamlesi devam etmelidir’’ dedi. Dünyada ve özellikle bölgemizde yaşanan olumsuz koşullara rağmen önceki hükümet döneminde Türkiye’nin büyümesini sürdürdüğünü vurgulayan Konukoğlu, ‘’Siyasi ve ekonomik istikrarı yakalayan Türkiye’de, özellikle son yıllarda çok daha başarılı işlere imza atıldı, her alanda büyük mesafe alındı. Büyük performans sergileyen Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki bir önceki hükümete teşekkür ederiz’’ dedi.

YAPISAL REFORMLAR HAYATA GEÇİRİLMELİ

Konukoğlu, kabine içinde ciddi bir değişiklik yapılmaması ve ekonomi yönetimindeki isimlerin değişmemesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:‘’Yeni kabinenin, ülkemizi daha ileriye taşıyacağına, yeni ufuklar açacağına inanıyoruz. Gaziantep iş dünyası olarak, ekonomik istikrarın hız kesmeden sürmesini, her alanda kalkınma hamlesine devam edilmesini bekliyoruz. Bunun için yeni hükümetimiz, ‘yüksek katma değerli üretim ve istihdamı artıracak, yatırım ortamını iyileştirecek, ihracatı teşvik edecek’ programlara 2015 genel seçimlerine kadar kesintisiz devam etmelidir. Yapısal reformları hayata geçirmelidir. Güçlü bir Türkiye, bölgesinde de barışın ve istikrarın güvencesi olacaktır.’’

NAKIBOĞLU'NDAN YENİ HÜKÜMETE TEBRİK

Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde akademisyen ve siyaset adamı olarak başarılı hizmetler verdiğine dikkat çeken Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Sayın Davutoğlu’nun başarılı çalışmalarını 62. Hükümet'in başı olarak da sürdüreceğine inancımız tamdır” dedi.

EKONOMİK İSTİKRAR HIZ KESMEDEN SÜRMELİ

Nakıboğlu, Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 62. Hükümetinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileyerek, yeni kabinenin tüm üyelerini kutladı. Siyasi ve ekonomik istikrarı yakalayan Türkiye’de, özellikle son yıllarda çok daha başarılı işlere imza atıldığının altını çizen Nakıboğlu, “Gaziantep iş dünyası olarak, ekonomik istikrarın hız kesmeden sürmesini, her alanda kalkınma hamlesine devam edilmesini bekliyoruz.62.Hükümette görevlerine devam eden tüm bakanlarımızı tebrik ediyor, yeni atanan bakanlarımıza da görevlerinin hayırlı olmasını diliyoruz’ dedi.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE DAMGA VURACAK

Türkiye, siyasette ve ekonomi de istikrar sağlayarak hem bölgesel hem de küresel ölçüde bir güç olma yolunda büyük adımlar attığını belirten Cahit Nakıboğlu, "Ülkemizin 2023 ihracat hedeflerine ulaşması için istikrar çok önemliydi, bu istikrarın devam etmesi için atılan adımlar bizleri sevindirdi. Öyle görünüyor ki 62.hükümet Türkiye’nin geleceğine damga vuracak. Üretim ve daha çok demokrasi önümüzdeki dönemin sembolü olacaktır.” dedi.

TWETTEN KUTLAMA

HAYIRLI OLSUN

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de sosyal medya üzerinden yeni Cumhurbaşkanı, Başbakan ve kabineyi kutlayarak, "Yeni Cumhurbaşkanı, Başbakan, Hükümet ve Kabinemiz hayırlı olsun. Rabbim Millete Ümmete ve İnsanlığa hizmet yolunda muvaffak kılsın" dedi.

ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENECEKLER

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni kabineyi sosyal medya üzerinden kutlarken, "Yeni Türkiye yolunda önemli görevler üstlenecek olan 62.Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti milletimize, devletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

6.NCI BÜYÜK İLDEN BİR BAKAN BEKLERDİM

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, "Yeni kabinede çok değişen bir şey olmadığını söyledi. Türkiye'nin 6.ncı büyük ilinden bir bakanı şahsen beklediğini belirten Yetkinşekerci, "İyi bir kabine oldu ama ben şahsen Türkiye'nin 6.ncı büyük ilinden bir bakan beklerdim." Meral KINACILAR