Genelgenin uygulamaya geçirilmemesi için GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Meclis üyeleri Taner Özdurak ve Vedat Cergibozan harekete geçerken, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri de, konuya duyarsız kalmadı ve bunun takipçisi olduklarını söyledi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AFAD başkanıyla konuştuğunu, bu konuyu aktardığını belirterek, "Başta şehrimiz olmak üzere bölge illerindeki insanlarımız 5 yıldır ciddi bir yük taşıyor. Konunun takipçisiyim" derken Ahmet Uzer,bu konunun hassas olduğunu belirterek "Bunun doğru olmadığını bakanlığa ilettik. Bunun yükünü bu bölge çektiği için bu bölgenin birazcık gözetlenmesi gerekir" dedi. Mehmet Erdoğan ise, "Biz her zaman küçük esnafımızın yerel esnafımızın KOBİ'lerimizin yanındayız. Bu genelgenin uygulanmaması için mücadele veriyoruz" dedi.

UZER:TALEP HAKLI BİR TALEP

Ahmet Uzer, konuyu bakanlığa ilettiklerini belirterek, "Yani yereli kollamamız gerekir, yoksa neticede bu tür şeylerde herkes ihaleye girebilir, herkes ticaret yapabilir ama yalnız bunun yükünü bu bölge çektiği için bu bölgenin birazcık gözetlenmesi gerekir" dedi.

Eski sistemin devam etmesi noktasında bakanlığa görüş bildirdiklerini söyleyen Uzer, "Ama netice ne olur artık bilemiyoruz. Talep haklı bir talep. Bu bölgenin ticari aktivitesine katkı olması lazım. Rekabete karşı değiliz ama bölgenin kollanması gerekir. Esnafımızın yanlarındayız, aynı görüşü paylaşıyoruz her türlü desteği veriyoruz" diye konuştu.

ERDOĞAN:TAVRIMIZ BELLİ

Mehmet Erdoğan, Sanayi Ticaret komisyonu üyesi olduğunu hatırlatırken, "Bu benim komisyonla ilgili bir konu. Öyle bir aleyhte bir durum olursa, böyle konularda bizim her zaman tavrımız bellidir. Biz daima kendi yerli esnafımızın, küçük esnafımızın, sanayicimizin, KOBİlerimizin yanındayız. Aleyhlerine olan bir durum olmaması için uğraş veriyoruz. Esnafımızın, KOBİlerimizin lehine olacak düzenlenmenin yanındayız, bu konuyla ilgili mücadele ediyoruz, bu işin takipçisiyiz" dedi.

KOÇER:TAKİPÇİSİYİM

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AFAD başkanıyla konuştuğunu, bu konuyu aktardığını belirterek, "Başta şehrimiz olmak üzere bölge illerindeki insanlarımız 5 yıldır ciddi bir yük taşıyor. Konunun takipçisiyim" dedi.

Konuyu yakınen takip ettiğini de dile getiren Koçer, "Bu konuda onların daha duyarlı olmasını talep ettim ve bölge yükü çekti, nimet külfet meselesi olunca bölgedeki insan kazansın dedim. Gerçekten başta şehrimiz olmak üzere bölge illerindeki insanlarımız 5 yıldır ciddi bir yük taşıyor. Daha dikkatli ve duyarlı olmalarını rica ettim. AFAD Başkanı da, 'Biz yerel ulusal market ayrımı yapmıyoruz, sadece kriterlerimiz var, herkes girebilir dedi. Tabi burada standartlar var. Gaziantep'teki yerel marketlerin de kamplarda mal satacak kriterlere de uyum sağlamasında fayda var" diye konuştu.

Meral KINACILAR