CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, AK Parti hükümetinde yolsuzluğun çete düzeyine yükseldiğini iddia etti, bunu halka deşifre edeceklerini söyleyerek "Ben şimdi soruyorum; eğer bu memlekette yolsuzluk yok ise TBMM’de Soruşturma Komisyonu neyi soruşturmak üzere kurulmuştur. Soruşturma Komisyonu 5 Ocak 2015 tarihinde yeniden toplanmak üzere dağıldı. Dolayısıyla biz 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve hırsızlık haftasının süresini 25 Aralık'ta bitirmiyoruz, 5 Ocak 2015 tarihine kadar uzatıyoruz. Tüm yurt çapında AKP’nin çete halinde sürdürdüğü hırsızlığı deşifre etmeye ve halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz."diye konuştu. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te CHP İl başkanlığını ziyaret ederek teşkilatla bir araya gelen Gökhan Günaydın, geçmiş dönemlerde de yolsuzlukların gündeme geldiğini ve iddiaların odağındaki isimlerin yüce divana sevk edildiğini ifade ederek, AK Parti hükümeti döneminde ise yolsuzluğun çete düzeyine çıktığını öne sürdü.

"4 BAKAN NEDEN GÖREVDEN ALINDI?"

'Eğer bu memlekette yolsuzluk yoksa 4 bakan neden görevden alındı' diyen Günaydın şunları söyledi:"Yolsuzluk yok ise TBMM Soruşturma Komisyonu neyi soruşturmak üzere kurulmuştur. Eski içişleri bakanının oğlunun evinde yatak odasında çok sayıda çelik kasa içerisinde para bulunması nasıl açıklanmaktadır. Eski Halk Bankası Genel Müdürünün evinde ayakkabı kutuları içinde bulunan paraların hikmeti nedir. Kendisine hediye edildiğini söylediği saatin sonradan vergisini dahi iş adamına ödeten ve 700 bin dolarlık saat takan bakanları unutacakmıyız çikolata kutuları içerisindeki paralar milletin hafızasında yer tutmuyormu sanıyorsunuz. Şimdi siz kamu kaynaklarından çalınan paraları çalanlara faiziyle birlikte iade edebilirsiniz ama şunu biliniz ki bu ülke içerisinde hukuk devleti kuralları içerisinde bunun hesabı ergeç ve mutlaka sorulacaktır sevgili arkadaşlarım Adalet ve Kalkınma Partisi her ne kadar TBMM'de sayısal üstünlüğe sahip olsa da aslında siyasal üstünlüğünü kaybetmiş durumdadır bunu ne için söylüyorum bakınız 4 tane bakan soruşturma komisyonuna sevk edilmiş durumdalar ve soruşturma komisyonu 22 Aralık 2014 tarihinde çalışmalarını tamamlayıp bu bakanlar hakkında bir oylama yapacak ve bunların yüce divana sevk edilip edilmemesine karar vermek durumunda idi peki soruşturma komisyonu hangi partilere ait milletvekillerinden oluşmuştu dokuzu AKP'li, dördü CHP'li, biri MHP'li, biri HDP'li üyelerden oluşuyor soruşturma komisyonu ama 22 Aralık 2014 tarihinde bu soruşturma komisyonu karar veremedi. Çünkü AKP'nin içerisinde de vicdanlar ortaya konulan işi kabul edemiyor bir taraf aklayalım diye bastırırken diğer tarafta millete nasıl hesap veririz diyenlerin tarafı var. 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve hırsızlık haftasının süresini 25 Aralık'ta bitirmiyoruz, 5 Ocak 2015 tarihine kadar bu süreyi uzatıyoruz. Tüm yurt çapında AKP'nin çete halinde sürdürdüğü hırsızlığı deşifre etmeye ve halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz."

AKP'NİN İZLEDİĞİ TÜM POLİTİKALAR İFLAS ETMİŞTİR

Günaydın basın toplantısının ardından gazetecilerin sorurlarını cevapladı. Gazetecilerin Suriye Geçici Hükümet Binasının durumu hakkında sorduğu soruyu da cevaplayan Günaydın, "Bu konunun muhatabı biz değiliz ama orta yerde şöyle bir sorun var izledikleri Ortadoğu politikası Türkiye'de 2 milyona yakın Suriyelinin kayıt dışı olarak dolaşmasına sefalet içerisinde yaşamasına neden olmuştur. Türkiye 5,5 milyar dolardan fazla bu iş için para harcamıştır ve onların değerli yalnızlık dedikleri dış politika değersiz yalnızlığa dönmüş durumdadır. Ülke içindeki sorunlarda giderek çetrefilleşmektedir Antalya valisi ve Antalya Belediye Başkanı Antalya'dan Suriyelileri süreceğiz diye açıklama yapıyorlar peki Türkiye'ye 2 milyon Suriyeliyi kim aldı, hangi politika aldı siz bunları hangi ilden nereye süreceksiniz. Bu sorunu belirli bölgelere hapsederek Türkiye'yi arileştireceğinizi mi sanıyorsunuz dolayısıyla çok açık görülüyor ki AKP'nin izlediği iktisat politikasından, güvenlik politikasına kadar tüm politikalar iflas etmiş durumdadır" şeklinde konuştu. Haluk ŞAHİN

***