İtalya’da gerçekleştirilen Expo Milano2015’e katılarak ürün tanıtımı yapan Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu dünyanın ilgi odağı oldu.

Tanıtım gruplarının Türkiye’de gerçekleştirilen tarımsal ürünler ve mamulleri için büyük önem taşıdığını ifade eden MBTG Yönetim Kurulu üyesi Celal Kadooğlu, “Türkiye’de ihracat kültürü çok iyi bir şekilde gelişti. Artık hiçbir ihracatçı tek bir ülke odaklı çalışmıyor. Dünya pazarları ihracatçılarımızın faaliyet alanları içerisinde yer almaya, bütün pazarlarda etkin olma gayretleriyle pazar yelpazesini genişletmeye başladılar" dedi.

MARKALAŞMA ÖNEMLİ

Kadooğlu tanıtımın doğru yapılmasının ihracatın arttırılmasındaki en önemli faktör olduğunun altını çizerek firmaların markalaşmaya daha fazla önem vermesi, AR-GE ve inovasyon birimlerini daha güçlü kurması gerektiğini de belirtti. Tanıtımı yürütülen ürünler arasında bulgurun Birleşmiş Milletler yardım paketleri arasında önemli bir yere sahip olmasının sağlandığının da altını çizen Kadooğlu Uzak Doğu, Çin, Güney Afrika ve Güney Amerika pazarlarını mercek altına alarak bu noktalarda bir birinden farklı tanıtımlar sürdüreceklerini de belirtti. BÜLTEN