MHP Gaziantep Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 7 Haziran'da verdikleri destek için teşekkür ederek Gaziantep'in MHP oylarının en fazla arttığı illerden biri olduğunu belirtti ve "Başarımız katlanarak hızla devam ediyor" dedi. Ümit Özdağ, bu arada Suriyeli konusunu yine gündeme getirdi ve 2 milyon Suriyelinin daha geleceğini söyleyerek, tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti.

MHP Gaziantep Milletvekili Adayları Ümit Özdağ, Ertuğrul Tolga Orhan, Fevzi Koçoğlu, Mehmet Ejder Demir, Seyit Çapan, Mezine Sırakaya, Oğuzhan Şahin, Serdar Önel, Menderes Şahin, Halil Beyazay, Onur Önsel, Adem Kolsuz görkemli bir törenle tanıtıldı. Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına partililer yoğun ilgi gösterdi. İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu okumak bize düşer diyerek ailesine yazdığı mektubu okudu.

TAŞDOĞAN:MEKTUBU OKUMAK BİZE DÜŞER

Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen Aday Tanıtım toplantısı Kuran Tilavetiyle başladı. Ardından konuşan İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, "Bizlere kafa taşçı diyorlardı, Fatiha okumasını bilmez diyorlardı. Milliyetçiliği ayaklar altına aldım diyorlardı. Ancak daha sonra bayrak mitingleri yapmaya, ülkücü şehitlere sarılmaya başladılar. Mustafa Pehlivanoğlu'nun şiiri okudular. Mektubu okumak bize düşer" diyerek şiiri okudu.

BİZ HAZIRIZ

Cumhurbaşkanının 400 milletvekili sevdasının ülkeyi 1 Kasım'a getirdiğini söyleyen Taşdoğan, "Utanmadan halkın karşısına çıkıp MHP koalisyon kurmuyor gibi dikte ettiler. Fakir ve mazlum edebiyatı yaptılar. Bu salon bizimle yürüdüğü zaman Gaziantep bizimle yürüyecektir. Biz hazırız. Ne Mutlu Türküm Diyene " diye konuştu.

TEHDİTLERE İNANMAYIN

Yandaş medyanın gerçekleri halktan gizlediğini, ancak MHP olarak bu gerçekleri tek tek halka anlatacaklarını söyleyen Özdağ, "Kime oy verirseniz verin ama lütfen bilgi sahibi olun. Ne kadar çok bilirseniz MHP'ye o kadar yakın olursunuz. Ak Parti'nin kaos ve istikrar tehditlerine inanmayın. Ak Parti'den uzaklaştıkça istikrara yaklaşacağız" dedi.

ZAMAN BİZİ HAKLI ÇIKARDI

Son iki ayda milliyetçilik diploması alanların erken seçimle ilgili MHP'yi suçladıklarını söyleyen Özdağ, "Onları iktidardan indiren MHP oldu. Çözüm süreci ihanetine karşı MHP dik durdu. Zaman MHP'yi haklı çıkardı. 13 senelik lale devrini MHP bitirecek. Türkiye'yi uçurumdan MHP kurtaracak. Bu seçimde tüm gerçekleri Gazianteplilere anlatacağız. Erdoğan, haramzadeleri korumak, yargıyı ablukaya almak için başkanlık sistemi istiyor. Davutoğlu, Erdoğan'ın sözünden çıkamıyor. Ak Parti'nin tarihi diz çöküş tarihinden ibarettir. Tüm bu gerçekleri halka anlatacağız" diye konuştu.

TERÖRLE TOPYEKÜN MÜCADALE EDECEĞİZ

'Kürtler ve Zazalar özbe öz kardeşlerimizdir' diyen Özdağ, sonuna kadar terörle topyekün mücadele edeceklerini vurguladı. Özdağ, "Öcalan'a yağ çeken valilerle terörle mücadele edilemez. Böyle valileri yargıya havale edeceğiz. Milliyetçi valilerle çalışacağız. Kültürel, Toplumsal, Psikolojik, Diplomatik, mali, istihbari önlemler alacağız. Terör bitmeden istikrar olmaz. Terörü MHP bitirir. İstikrarı MHP getirir. MHP'ye terörü bitirmesi için destek verin" dedi.

2 MİLYON SURİYELİ DAHA GELİYOR

Dış politikada da haklı çıktıklarını, bir daha haklı çıkmak istemediklerini söyleyen Özdağ, "Suriye konusunda ne dediysek çıktı. 2 Milyon Suriyeli daha geliyor. Türkiye son dönemlerde en ağır krizlerden birini yaşıyor. Sınırımızın yanında iç savaş bölgesel savaşa dönüşmüş. MHP son kale ve son siperdir" dedi. Meral KINACILAR