MHP Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Gaziantep'te bir kısım iş adamlarının fişlenmesi konusunu Meclise taşıdı.

Semih Yalçın, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için verdiği soru önergesinde, "Son dönemde Gaziantep ilimizde bulunan birçok iş adamının fişlendiği yönünde iddialar var. İş adamlarının fişlenerek idari veya siyasi baskı altına alınmak istendikleri yönünde iddialar doğru mudur? Doğru ise iş adamları hangi gerekçelerle fişlenmiştir? Fişlenen ilk 50 iş adamı kimdir?" dedi.

AK PARTİLİ YÖNETİCİLER İŞ ADAMLARINI YARDIMA ZORLADI MI?

Semih Yalçın soru önergesinde Efkan Ala'ya şunları sordu:"

Halen anılan ilimizde Sanayi Odası, Ticaret Odası veya Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı iş adamlarının toplam sayılarının bağlı bulundukları odalara ve meslek gruplarına göre dağılımı nasıldır?

Son dönemde anılan ilimizde faaliyet gösteren iş adamlarının fişlenerek idari ve/veya siyasi baskı altına alınmak istendikleri yönünde medyaya da yansıyan haberler ve iddialar doğru mudur? Doğru ise iş adamları hangi gerekçelerle fişlemeye tabi tutulmaktadırlar? 2011-2014 döneminde haklarında fişleme yapılan iş adamlarının toplam sayılarının yıllara göre dağılımı nasıl olmuştur? Anılan dönemde fişlemeye tabi tutulan iş adamlarının fişlenme gerekçeleri nelerdir? 2011-2014 döneminde haklarında fişleme yapılan iş adamlarından ilk 50 kişinin isimleri veya şirketleri hangileridir? Haklarında fişleme yapılan iş adamlarının Bakanlığınız yetkilileri ya da il/ilçe yöneticileri aracılıklarıyla, AKP il ve ilçe teşkilatları ile AKP'’li yöneticilerin bulunduğu vakıf ve/veya derneklere ayni veya nakdi yardım yapmaya zorlandıkları, aksi takdirde ticari itibarlarının yok edileceği yönünde tehdit edildikleri iddiaları doğru mudur? 6. Bakanlığınızın anılan konuya ilişkin görüşü ile ülkemizin içeride ve dışarıda itibar kaybına yol açan bu hukuk ve çağ dışı uygulamalardan kurtarılmasına yönelik 2015 yılı programı nasıldır?" Haber Merkezi