MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, Gaziantep'in trafik, imar ve eğitim olmak üzere 3 temel sorunu olduğunu ve acilen yaşam ünitesine bağlanması gerektiğini söyledi. Gaziantep'te akıllı katlı otopark bulunmadığını, şehir merkezinde trafiğin genelde tıkanma sebebinin bu eksiklikten kaynaklandığını belirten Mustafa Erzin, göreve geldiklerinde yeşil alanların altına ve diğer alanlarda istimlak yoluyla akıllı katlı otoparklar yapacaklarını belirtti.

100 BİN İNSANLA TOKALAŞTIM

2 Kasım itibariyle seçim çalışmalarına başladıklarını ve her ilçeye en az 10 kez gittiklerini söyleyen Mustafa Erzin, "300'e yakın köye uğradık. 100 bine yakın insanla tokalaşmışımdır. Seçim çalışmaları çok güzel gidiyor. Erken başlamamın avantajlarını yaşıyorum. Çevre ve taşra ilçelerde çok ciddi mesafeler aldık. Mart ayı içerisinde bu ilçelere birer miting mahiyetinde programlar yapacağız ve şehir merkezine ağırlık vereceğiz. 1 Mart'tan itibaren tamamen şehir merkezindeyiz. 1 Mart itibariyle şehir merkezinin her noktasında olacağız" dedi.

30 PRJEMİZ VAR

Mart ayı başında 30 projesini kamuoyuyla paylaşacağını söyleyen Erzin, 6 ana başlık altında topladıkları projeleriyle ilgili bilgi vererek, "Ulaşım ve trafik, çağdaş ve huzurlu kent, engelsiz yaşam, sosyal belediyecilik, hanımlarımız ve şehrimiz, gençlerimiz ve geleceğimiz başlıklı projelerimiz var" dedi.

GAZİANTEP'TE NÜFUSUN YÜZDE 14'İ Ü OKUMA YAZMA BİLMİYOR

Gaziantep'in 3 temel sorunu olduğunu, bunların ulaşım, trafik , imar ve eğitim olduğunu dile getiren Mustafa Erzin, "Bir hastayı acile götürdüğünüzde önce hayati tehlikesi olup olmadığına bakılır. Eğer hastanın trafik kazası sonucu bacağı kırılmışsa, bacağına bakılmaz, önce yaşam ünitesine mi bağlarsınız. Şu anda Gaziantep 3 konuda yaşam ünitesine bağlanmak zorunda. Trafik, imar, eğitim. Gaziantep'te nüfusun yüzde 14'ü okuma yazma bilmiyor. Bu az bir sayı değil, 280 bin insan eder. Gaziantep'te hala 51'lik kişilik sınıflarda eğitim görülüyor" dedi.

ŞEHİTKAMİL'İN YAPTIĞI AKILLI DEĞİL

Ulaşım ve trafik başlığı altındaki projeyle şehrin trafik sorununu bitirmeyi amaçladıklarını söyleyen Mustafa Erzin, "Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Gaziantep'te akıllı katlı otopark yok. Şehir merkezinde ve bu bölgelerde trafiğin genelde tıkanma sebebi bu. Şehitkamil'in yaptığı var ancak onlarınki akıllı değil. Zaten şu anda kapalı duruyor. Seçimden sonra ihaleye çıkacak deniyor" dedi.

GAZİANTEP'TE AKILLI KATLI OTOPARK YOK

3 şeritli yolların bir şeridinin parkomata, bir şeridinin tramvaya verildiğini, en azından akıllı katlı otoparklarla parmokatın ortadan kaldırılacağını ve trafiğin rahatlatılacağını söyleyen Erzin, "Şehrin merkezi noktalarında yeşil alanların altına katlı otopark yapacağız. Diğer yerlerde istimlak yoluyla yer üstüne akıllı katlı otoparklar yapacağız. Bunları da yap işlet devret modeliyle yapacağız. Belediyelere herhangi bir maliyet getirmemek için şehrin trafik sorununu, otopark sorununu çözecek çözümlerimizden birisi bu olacak" diye konuştu.

METRODA İLK HALT HAVAALANI-ONKOLOJİ

'Metroya başlayacaklarını, bugün başlatamazsak 10 yıl sonra hiç başlatamayız' diyen Mustafa Erzin, "Başlangıç havaalanı ve Onkoloji hastanesi taraflarında olacak. İlk hattı burada düşünüyoruz. Bir yerden başlanması gerekiyor. 28 km'lik bir yol. Şehrin gelişme paraleli de bu bölgede" dedi.

10 YIL SONRA HİÇ ÇÖZEMEYİZ

Yonca sistemini kavşaklara yayacaklarını anlatan Erzin, "Tugay kavşağında var. Biz diğer yerlerde ve merkezi yerlerde de yapacağız. İstimlaktan korkarak bunu çözemezsek 10 yıl sonra hiç çözemeyiz" dedi.

Meral KINACILAR