MHP Şahinbey Belediye Başkan Adayı Burhan Gündüz, belediye başkanı seçilirse, kentsel dönüşümü durduracağı sözünü verdi. Bu işten Toki'ye el çektireceğini söyleyen Burhan Gündüz, "Kentsel dönüşümü bunların mantığıyla yapmayacağız. Vatandaşın rızasına dayalı, mümkünse onların duasını alarak yapacağız. Vatandaşla müteahhidi buluşturacağız ve arada hakemlik yapacağız. Vatandaşın cebinden bir kuruş çıkmadan evine ev, dükkanına dükkan vereceğiz" dedi.

Gündüz, ayrıca merkezdeki yapılaşmayla 20 km Şahinbey sınırlarının dışına taşmış yapılaşmayı da durduracağı sözünü vererek, "Vatandaş ev almak için 20 km taşraya gitmeyecek. Vatandaşların ellerindeki arazilerin gözü açıklara, üç kağıtçılara geçmesine bizzati ben mani olacağım bunu söz olarak veriyorum" dedi.

ZULÜM PROJESİ

MHP Şahinbey Belediye Başkan Adayı Burhan Gündüz seçim çalışmaları ve projeleriyle ilgili bilgi verdi. Burhan Gündüz, şu ana kadar 245 adet toplantı yaptıklarını, kahvehane, ev, işyeri ziyaretlerinin devam ettiğini belirterek, "Vatandaşlardan belediyelerle ilgili bize yansıyan çok sayıda şikayet var. Şahinbey'de vatandaşımızı rahatsız eden tarafımızdan tesbit edilmiş birtakım acil çözülmesi gereken sorunlar tesbit ettik. Şahinbey'in kanayan yarası kentsel dönüşüm. Şahinbey'de kentsel dönüşüm felaketi yaşanıyor. Nuripazarbaşı, Çamlıca, Sakarya, Kıbrıs mahallesi, Özdemirbey caddesi, Yazıcık'ta vatandaşla birebir sohbetlerde vatandaşların mağduriyetlerinin büyük olduğunu görüyoruz. Kira öder gibi ev sahibi olacaksınız sihirli sözcüğüyle başlayan süreç, insanların evini 1 liraya alıp, 5 liraya daireye satmaya dönüşmüş. Bu proje zulüm, soygun projesine dönüşmüş" diye konuştu.

BELEDİYE HAKEM OLACAK

'31 Mart sabahı seçilmek nazip olursa, bu mantıkla kentsel dönüşümü durduracağım' diyen Burhan Gündüz, şunları söyledi:"Bu işten Toki'ye el çektireceğiz. Kentsel dönüşümü vatandaşın rızasına dayalı, mümkünse onların duasını alarak yapacağız. Antep'te yerleşik, Antep ekonomisine katkısı olması açısından inşaat şirketleri ve bu inşaat şirketlerinin de projenin özelliğine göre bağımsız denetleme kuruluşlarınca denetlemesi yapılmış, projeyi kaldırabilecek kapasitede bilgi, teknik ve mali yapıya yeterliliğe sahip olan firmalar yapacak. Biz vatandaşla müteahhidi buluşturacağız ve arada hakem olan bir belediyecilik yapacağız. İnşallah vatandaşın cebinden bir kuruş çıkmadan evine ev, dükkanına dükkan vereceğiz. Kentsel dönüşüm sürecinde umutlarını kaybetmiş bir sürü insanla karşılaştım, bunun vebali bu uygulamalarla altından kalkamayacağı maliyetlerle vatandaşı buluşturan Şahinbey belediyesi ve belediye başkanının ayıbıdır diye düşünüyorum. Biz bu yanlış uygulamayı, kentsel dönüşümü bu şekilde durdurup, beyan ettiğimiz fikrimizi de inşallah vatandaşın rızasına dayalı bir şekilde devam ettireceğiz."

KANUN MÜSAADE EDERSE ESKİ MAĞDURİYETLERİ TELAFİ EDECEĞİZ

Daha önceki mağduriyetler konusunda ise kanuna göre hareket edeceklerini söyleyen Gündüz, "Kanun bize müsaade ederse bunları yeniden değerlendirme, yeniden tesbit etme yönüne gideceğiz ve mağdur olmuş vatandaşların mağduriyetini telefi etmeye çalışacağım, ama tekrar altını çözerek söyleyelim kanun buna müsaade ederse" dedi.

BEN SÖZ VERİYORUM

Arsa rantları konusunda çok şikayet aldığını belirten Gündüz, "Belediye başkan adayı olarak Şahinbeylilere şu sözü veriyorum. Merkezdeki yapılaşmayla 20 km Şahinbey sınırlarının dışına taşmış yapılaşmayı durduracağız. Vatandaş ev almak için 20 km taşraya gitmeyecek. En önemlisi vatandaş Ahmet efendinin elindeyken 1 dolar olan arazilerin birden abra- kadavra projeleriyle ellerinden nasıl çıkartıldığını ben biliyorum. Şahinbeyliye söz veriyorum başkan olursam eğer, hangi bölgede bir uygulama yapacaksak, tapudan aldığım kayıtlarla muhatapları belediyeye çağırıp basının önünde orada bir proje olduğunu bizzat onlara ben duyuracağım. Vatandaşların ellerindeki arazilerin gözü açıklara, üç kağıtçılara geçmesine bizzati ben mani olacağım bunu söz olarak veriyorum" dedi.

ŞAHİNBEY'DE KİRA VE KONUT FİYATLARI ÇOK ARTTI

Belediyelerin yol ve kaldırım çalışmalarıyla ilgili de çok sayıda şikayet aldıklarını söyleyen Burhan Gündüz, "Bana belediye başkanı olursanız siz yılda kaç kere yol kaldırım söküp yapacaksınız diye soruyorlar. Bunun yanısıra konut fiyatları ve kira fiyatları çok fazla arttı, bundan şikayet var. Orta ve alt gelir grubu açısından Şahinbey cehenneme dönüşmüş, yaşanmaz bir ilçe kimliğine dönüşmüş. Gaziantep'in trafik sorunu artık bir kangren olmuş. 31 mahalle tabi afet yasası kapsamına alındı. Öngörülen yapılaşmada mutlak gelecekteki şehrin trafik sorunu hesap edilerek yapılaşma yapılmalıdır" dedi.

YENİ BÖLGELERDE GELECEKTEKİ NÜFUS İYİ HESAP EDİLMELİ

İnönü caddesinin artık ölü bir cadde olduğunu, girenin çıkamadığı, çıkanın girmeye cesaret edemediği bir cadde haline geldiğini ifade eden Gündüz, "İnönü caddesindeki bir yapılaşma için Şahinbey belediyesinin bütçesi kafi gelmeyecektir. Bir tarafta Tilmen oteli, bir tarafta hastaneler bu çok kolay değil. Bunu çözmek kolay değil. Ama en azından geçmişten ders alarak insanlara geniş caddeler, park alanları projeleri üzerinde çalışacağımızı Şahinbeylilere söz olarak söyleyebilirim. İnönü Caddesi'ne paralel yollar, alternatif yollar kurulabilir. Gelecekte Şahinbey'i bekleyen nüfus yoğunluğu hesap edilmelidir. Yukarıbayır'da, Gümüştekin'de sabah akşam tam bir kilitlenme var. Bu vebal aslında hepimizin" şeklinde konuştu.

BAŞIM ÖNE EĞİLMEYECEK

Şahinbey'de seçimi kazanmaya uğraşan kazanmaya oynayan iddialı bir parti olduklarını dile getiren Gündüz, "MHP Şahinbey'de güçlü rezervi olan bir parti. Tabanın desteklediği benimsediği bir adayım. 'Ben MHP'li değilim ama, başlayan telefonlar, arkadaşlarımdan aldığım tepkilere bakarak MHP'nin Şahinbey'de belediyeyi kazanmasının çok uzak bir ihtimal olmadığını özellikle söylüyorum. Ben sokakta tuttuğum ellerde o enerjiyi alıyorum. Kahvehaneye köye gittiğimde alıyorum. MHP Şahinbey'de olur ya belediyeyi kazanamazsa, alacağımız sonuçla MHP ve Burhan Gündüz'ün başı öne eğilmeyecektir" dedi.

TALEP PATLAMASI YAŞIYORUZ

Ak Parti'ye oy veren kitlelerin büyük bölümünün MHP'ye bir şekilde gönül koymuş, öz MHP kitlesi olduğunu öne süren Gündüz şöyle konuştu:"Şahinbey'de 20 tane vatandaş kayıt yapıyoruz. Çok enterasan geçmişte hiç yaşamadığımız bir olay. 1990-94'te kayıt talep patlaması yaşamıştık. 1999'da bile bunu yaşamadık. Şimdi bir talep patlaması ile karşı karşıyayız. Vatandaş kendisi geliyor. Ak Parti'den emaneten gitmiş, misafirliğe gitmiş MHP oylarını alırsak bu kazanmak için yeterli. Son olarak şunu söylüyorum. 30 Mart'ta vatandaşa kim daha çok saygı duyacaksa, kim daha hayatını kolaylaştıracaksa başkanlığın ona nasip olmasını diliyorum."

Meral KINACILAR