Taşdoğan"İhtiyaç olması durumunda Liderimizin emrinde Kerkük için hazır olan 6317 kişi Gaziantep’ten, bu bölgeye gitmeye de her zaman hazırdır." dedi. Taşdoğan'ın bu açıklaması, Antep harbinde vatanı uğruna şehit olan 6317 kişiyi akla getirdi.

Taşdoğan, kentin gündeminden düşmeyen Kamil Ocak'ın meydan yapılması konusunu da yakından takip ettiklerini dile getirerek, "TOKİ ile bir takım anlaşmalar yapmışlar. Onun üzerinden yürüyorlar, işleri de zor. Gönülleri istemesede bir takım kararlar almak zorunda kalıyorlar. sıkıntılı bir durum var" dedi.


TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİNİ KİMSE BOZAMAZ

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Kürt kökenli ilçe başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında Türk-Kürt kardeşliğine değindi. Son günlerde Yerli ve Milli İttifak’a Kürt kökenli vatandaşların oy vermeyeceği iddialarının ortaya atıldığını belirten Taşdoğan şunları söyledi:"Partimizi Kürt düşmanı olarak göstermeye çalışanlara Başbuğ Alparslan Türkeş’in sözlerini bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum. Başbuğ, “Biz ne kadar Türksek onlar da o kadar Türk’tür, onlar ne kadar Kürtse biz de o kadar Kürdüz" diyerek Kürt kökenli kardeşlerimize verdiğimiz önemi sonuna kadar vurgulamıştır. MHP’de insanlarımızı etnik kökenine göre değil vatan sevdasına göre kıymetlendiririz. Kürt kökenli vatandaşlarımız değil MHP’ye oy vermek, her türlü görevi almışlardır. Kanda vermişlerdir, canda vermişlerdir, aşk ile vatanına bayrağına devletine bağlı insanlardır. Bir avuç teröristin diliyle konuşanlar terör sevicidirler. Bu terör sevicilere rağmen Kürt Türk kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir."

6317 KİŞİ BÖLGEYE GİTMEYE HAZIR

Afrin operasyonunu da gündeme getiren Taşdoğan, "Adeta bir terör yuvasına dönüşen Afrin'in, PKK/PYD'den temizlenmesi için düğmeye basıldı. Amerika’nın 30 bin kişilik yeni bir güvenlik gücü kuracağını duyurması da bardağı taşıran son damla olmuştu. Ve nihayet, TSK birlikleri sınırı geçti. Türk savaş uçaklarının başlattığı bombardımanın ardından ÖSO güçleri de Afrin'e doğru yol aldı. Bölge abluka altında öldürülen teröristlerin yanı sıra, ele geçirilen teröristlerde sorgulanıyor. Son aldığımız bi habere göre ise Resulayn’daki bir binanın çatısına asılan terör örgütü YPG’nin paçavrası, ekiplerin operasyonuyla indirilirken, yerine Türk Bayrakları asıldı. İhtiyaç olması durumunda Liderimizin emrinde Kerkük için hazır olan 6317 kişi Gaziantep’ten, bu bölgeye gitmeye de her zaman hazırdır. Şerefli Türk Ordusuna destek olmak için gereken herşeyi yapmaya sonuna kadar hazırız" diye konuştu.

KAMİL OCAK SIKINTISI

Kamil Ocak'ın meydanı olması konusunu yakından takip ettiklerini söyleyen Taşdoğan, "Kamil Ocak Stadının, Kamil Ocak meydanı olması arzusundayız. Bununla ilgili görüş ve önerilerimizi yetkililere söylüyoruz. Kamuoyuyla da paylaştık. Orayla ilgili birtakım çaışmalar var. Yakından takip ediyoruz. Direk muhatabına da görüşlerimizi söyledik. Meydan olmasıyla ilgili görüşmelerimiz iyi gidiyor. Burası meydan olmalı diyoruz. Birtakım anlaşmalar yapmışlar TOKİ'yle. Onun üzerinden yürüyorlar, işleri de zor. Gönülleri istemesede birtakım kararlar almak zorunda kalıyorlar. Sıkıntılı bir durum var" dedi. Kamil Ocak'ın yerine cami yapılmalı mı? şeklindeki bir soruya da Taşdoğan, "Gaziantep'in siluetini belirleyen çok sayıda camimiz var çok şükür" diyerek yanıt verdi.

MECLİSTE GRUBUMUZ YOK

CHP'lilerin MHP'li meclis üyelerini eleştirmeleriyle ilgili bir soruya ise Taşdoğan, "Meclise gelen imar değişikliklerinin ayrıntısını bilmiyoruz. grup olmadığımız için komisyonda yer almıyoruz. Dolayısıyla maddenin altyapısını bilmiyoruz. Komisyonda temsil edilmiyoruz. 2 tane Şahinbey'de meclis üyemiz var. Şehitkamil'de meclis üyemiz vardı istifasını istedik. Şehitkamil'de meclis üyemiz yok. Nurdağı, Oğuzeli, Karkamış'ta meclis üyemiz var" diye cevap verdi. Meral KINACILAR