MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, TRT spikeri Anda Ayva'nın bir haber sunumunda MHP için "yavru muhalefet" deyimini kullanmasını TBMM'ye taşıdı.Yalçın MHP için kullanılan bu ifadenin "görevden alma" ve "özür" ile geçiştirilemeyeceğini bildirdi.

MHP'li Yalçın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği yazılı soru önergesinde soru önergesinde, "TRT'nin yasa ile belirlenmiş yayın ilkeleri yerine Kurumda hangi kriterler esas alınmaktadır? Habermerkezi çalışanlarına, başta MHP olmak üzere muhalefet aleyhinde haberyapılması talimatı kim veya kimler tarafından verilmiştir? TRT'de hükûmetin istekleri doğrultusunda yöneticiler tarafından belirlenmiş bir haber kalıbı, jargonu veya haber dili var mıdır?" diye sordu.

ÖNCEDEN İLAN EDİLDİ

Yayınlarında kamu yararını gözetmesi gereken, tarafsız ve güvenilir habercilik yapmakla yükümlü olan TRT Kurumunda, yasa ile belirlenmiş yayın ilkelerinden birkaç yıldır ciddi bir sapma gözlendiğini iddia eden Semih Yalçın, "TRT'nin, Ergenekon ve Balyoz davalarının görüldüğü sıralarda haberleriyle nasıl tetikçi bir rol üstlendiği herkesin hatırındadır. Davalar sürerken ev basılmadan basılacak ev, kazı yapılmadan kazılacak yer, TRT'nin haber bültenlerinden duyurulmuş, âdeta suçlular önceden ilan edilmiştir" dedi.