MHP'de bir süre önce genel başkan yardımcılığından istifa eden Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Devlet Bahçeli'ye karşı adaylığını açıklamasıyla birlikte Gaziantep teşkilatıyla ipleri kopardı. il Başkanı Muhittin Taşdoğan yaptığı açıklamada, "Bizimle hiç konuşmadı, istişare etmedi, bilgi vermedi. Yani teşkilatı yok sayan bir zihniyetle hareket etmeye devam ediyor ve yok saydığı teşkilatlara karşı aday oluyor. Sözün kısası; Özdağ, Gaziantep'in MHP Milletvekili değildir" dedi. Özdağ ise, genel başkanlığa adaylığını doğrulayarak "liderlik yarışında ben de varım"diye konuştu.

YARIŞTA BEN DE VARIM

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayacağını söyledi. Geçtiğimiz şubat ayında MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ümit Özdağ "liderlik yarışında ben de varım" dedi. Bir gazetecinin "Bazı basın organlarında önümüzdeki günlerde MHP Genel Başkanlığına aday olacağınızı açıklayacağınız şeklinde haberler var? Bu haberlerin doğruluk payı var mı?" sorusuna Özdağ, "Var, basında okuduklarınız doğru" karşılığını verdi.

DURUM NİYE BU KADAR AĞIR OLDU ?

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin genel başkanlığına adaylığını açıklayacağını bildirdi. Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ağır bir tehdit süreciyle karşı karşıya olduğunu savundu.

Terörün 2002'de sıfır noktasına geldiğini ifade eden Özdağ, "Ne oldu da durum bu kadar ağır hale geldi?" diye sordu. AK Parti Hükümetinin olağanüstü hal veya sıkıyönetim ilan etmekten kaçındığını öne süren Özdağ, Türkiye'nin şehirlerinin MOBESE kameraları ve çevirmelerle korunamayacağını, "örtülü operasyonlar yapılması gerektiğini ve bunların meşru olacağını" iddia etti.

TERÖR YÜKSELİR

Terörün önümüzdeki dönemde yükselme eğiliminde olduğunu ileri süren Özdağ, radikal önlemler alınması gerektiğini dile getirdi. Özdağ, jandarma ve polise, AVM'lerde güvenlik önlemi alınmasıyla ilgili yaptırım içeren yetki verilmesini istedi. Hedef olacağı söylenen AVM'lerle ilgili tedbir almayan AVM yönetimlerinin halka karşı suç işlediğini ifade eden Özdağ, "Önümüzdeki dönemde terör eylemlerinin artacağına dair bilgiler var. Devlet gereken önlemleri almalı, sivil toplum da gereken önlemleri almalı." diye konuştu. Özdağ, 5 yıl kaldıktan sonra vatandaşlık verme uygulamasının Suriyeliler için uygulanmaması gerektiğini ifade etti.

MHP Başkanı Özdağ'ı yok saydı

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklaması Gaziantep İl Başkanlığı'nda bomba etkisi yarattı. MHP İl Başkanı Dr. Muhittin Taşdoğan, "Bizimle hiç konuşmadı, istişare etmedi, bilgi vermedi. Yani teşkilatı yok sayan bir zihniyetle hareket etmeye devam ediyor ve yok saydığı teşkilatlara karşı aday oluyor. Sözün kısası; Özdağ, Gaziantep'in MHP Milletvekili değildir" dedi.

TAŞDOĞAN BOMBALADI

MHP İl Başkanı Taşdoğan, Özdağ'ın adaylığını beklediklerini ve kendileri için sürpriz olmadığını söyledi. Tepkili olan Taşdoğan, "Yok saydığı teşkilatın genel başkanlığına aday olması nasıl bir akıl tutulması anlamakta güçlük çekiyorum Tavrımız net. Kendisi bizleri yok sayarak hareket ediyor. MHP organları teşkilatlardır. Eğer kendisi bizi yok sayıyorsa, bizde kendisini yok sayıyoruz" diye konuştu.

ADAYIM DEMESİ SUÇ

Özdağ'ın tüzüğe göre çıkıp adayım demesinin suç olduğunu anlatan Taşdoğan, "Tüzüğümüze göre olağanüstü kongrelerde genel başkan seçimi yapılmaz. Bunlar neyin adayları ? Parti tüzüğüne saygısızlık var burada. Tüzüğü onaylarken, bunların bir kısmı MYK üyesiydi, bir kısmı da milletvekili idi. Biz değildik tüzüğü onaylayan. Adayım diyenler onayladı."

ÜLKÜCÜ TERBİYESİNE UYGUN DEĞİL

Özdağ'ın böyle yapmasının ülkücü terbiyesine uygun olmadığını belirten Taşdoğan, "Bütün bunlar demokrasiye ve hukuka uygun değil. Çünkü aday olunacak bir pozisyon yok. Ümit Özdağ neyin adayı ? Bizim tüzüğümüz açık. Ha 2018 yılında yapılacak kongre de aday olabilirler. Ama olmayan bir olağanüstü kongreye nasıl aday oluyorlar."

PARTİMİZE OPERASYON YAPIYORLAR

"Bütün bunlarla bir anlamda partimize operasyon yapılıyor" diyen Taşdoğa, "Bunların tüzükten haberi yok. Bu tüzük 2009 yılında değişti. En son Ümit bey 1 yıl önce genel kurulda MYK'ya girdi ve tüzüğe itiraz etmedi. Ne yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Tüzüğümüzde ve geleneğimizde olmayan bir talep var. Bunlar partiye yapılan operasyonlar"

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

Taşdoğan devamla şunları söyledi: "MHP'nin böyle şeylerle anılması bizleri çok üzüyor. Biz seçim döneminde Ümit bey ile gece gündüz demedik çalıştık. Ne istediyse yaptık, ne dediyse verdik. Sabah akşam yalnız bırakmadık. Genel başkanın bize emanet ettiği Özdağ'a sahip çıktık, hürmet ettik. Ama bizdeki emanetliği bitmiştir. Artık bizim milletvekillimiz değildir. MHP Milletvekili olmayan birisinin genel başkanlığa aday olması bana tuhaf geliyor" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT