MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, parti genel başkan yardımcılığından istifa eden Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'a "Ümit Özdağ'ın sadece genel başkan yardımcılığından değil milletvekilliğinden de istifasını bekliyoruz" dedi.Özdağ'ın milletvekili olduğu Gaziantep'te teşkilatlara danışmadan istifa etmesine tepki gösteren MHP İl başkanı Muhittin Taşdoğan, kadın kolları, Şahinbey, Şehitkamil, Nizip, Oğuzeli ve Yavuzeli ilçe başkanları ortak açıklama yaptı. Ümit Özdağ'ın seçimlerde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin emaneti olarak Gaziantep'e geldiği için kendisine her konuda destek verdiklerini anlatan Muhittin Taşdoğan, aynı karşılığı göremediklerini ifade etti.
Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün son kalesi olan MHP'ye karşı bir operasyon sürdürüldüğünü ve son kaleyi de devirmek için parti içini karıştırılmasının istendiğini belirten Taşdoğan, "Böylelikle böl parçala yut senaryosu yeniden sahnededir. MHP bu tür operasyonları çok görmüş hepsinin üstesinden gelerek 47 yıllık şanlı destanını yazmıştır. Bu destanı yazanlar ülkücü duruşu çok iyi bilirler. Başkalarının bu konuda tavsiyelerine ihtiyaçları yoktur" dedi."HİÇBİR KARARINDA BİZİ BİLGİLENDİRMEDİ"
Ümit Özdağ'ın kontenjan adayı olarak Gaziantep'e geldiğini ve Bahçeli'nin bu kararı doğrultusunda kendisine her türlü desteği verdiklerini ifade eden Taşdoğan, aynı karşılığı göremediklerini ifade ederek şöyle dedi:
"7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi; 1 Kasım seçimlerinde de Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin takdirleriyle bizlere emanet olarak gönderilen 1'inci sıra kontenjan milletvekili adayımız olan Gaziantep milletvekilimiz Ümit Özdağ beyi layıkıyla ağırlayıp Gaziantepli gönüldaşlarımızla yapmış olduğumuz ağır şartlardaki çalışmalar neticesinde, emaneti meclise gönderdik. Teşkilatlarımızdan ne istedi ise verdik. Kendisine bir an olsun yalnızlık hissi yaşattırmadık. Ancak kendisi istifa dahil aldığı tüm kararları teşkilatımızla bilgilendirme dahi yapmaksızın almıştır. Son istifa haberini, başta, seçim boyunca MHP aleyhine yayın yapan gazete ve TV'lerde gördük. Bu durum sayın vekil tarafından teşkilatlarımızın fiili olarak tasfiye edilmesidir. Başka şehirlerin sorunlarını parti içi demokrasi söyleminde arayacağına MHP'nin ana omurgası olan teşkilatların, kendi şehrinde, kendisi tarafından oluşturulan fiili tasfiye durumunu görmelidir."