MHP'de 1 Kasım seçimleri sonrası başlayan kurultay tartışmasına Yargıtay 18. Hukuk Dairesi son noktayı koydu. Yargıtay'ın MHP'de olağanüstü kurultaya gidilmesi karar veren Ankara 12. Sulh Mahkemesi'nin kararını onadı. Karar, oy birliği ile alındı. Ancak sürpriz bir gelişme daha yaşandı ve Yargıtay kararı sonrası açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP'nin 26 Haziran ya da 10 Temmuz'da olağanüstü seçimli kurultaya gideceğini açıkladı. Yalçın, Bahçeli'nin de aday olacağını dile getirdi.

MHP YARGI KARARLARINA SAYGILI

Karar sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kurmaylarını topladı. Toplantıdan seçimli kurultay kararı çıktı. Toplantı sonrası açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Sayın Genel Başkanı Devlet Bahçeli beyefendinin de sıklıkla söylediği gibi MHP Yargı kararlarına saygılıdır. Kararı saygıyla karşıladığımızı ifade etmek isterim" dedi.

SALON KİRALANDI

Semih Yalçın, 26 Haziran ya da 10 Temmuz'da olağanüstü seçimli kurultay için salon kiralandığını belirterek, "Söz konusu tarihlerde Ankara Arena'da kongre yapılmak üzere salon kiralanmıştır. Seçimli kongre, tüzük kongresi değil. Genel başkanlık seçimli kongresi" dedi. HABER MERKEZİ