MHP 6. Olağanüstü Kurultay'da 119 maddelik MHP Tüzüğü'nün 13 maddesi değişti. Kurultay'da Olağanüstü Büyük Kongre'nin 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonu'nda yapılması oy birliğiyle kabul edildi. 15 delegesi bulunan Gaziantep'ten 7 delege kurultaya katılarak muhaliflerin yanında yer alırken, şimdi MHP kulislerinde kurultayın geçerli olup olmadığı tartışılıyor. MHP yönetimi, delege sayısı, kongrenin yapıldığı adres, yasadışı şekilde gündeme madde eklenmesi gibi bir çok konuda hata yapıldığını savunuyor.

ATAY:DERTLERİ NE?

Av. Sermet Atay, tüzük değiştirebilmek için üçte iki çoğunluk gerektiğini belirtirken, kurultayın geçersiz olduğunu iddia ediyor. Atay, "1250 delege var, 820 delegenin imzası gerekiyor. 650 kurultay delegesi kurultaya katılıp imza vermiş. Saçmalıyorlar. Dertleri ne? Ramazanlık gün, üniversite sınavı var. Cılkını çıkardılar. Yeterli çoğunluk sağlanamadı. Amaç neydi. Amaç kongreyse zaten genel başkan tarih açıklamıştı. Neyin peşindeler? Tüzük değiştirecek sayıyı bulamamışlardır." dedi.

PARTİ KUTUPLAŞTI

Bu süreçte insanların ayrıştırıldığını, birbirine düşman edildiğini, kutuplaşma başladığını söyleyen Atay, "Bu da partiye zarar veriyor. Aday olacak kişi çıkar kongrede adayım der. İnsanları ayrıştırarak, insanları bölerek kime hizmet ediyorsun? Partilileri birbirine düşman etmeye gerek var mı?" diye konuştu.

TAŞDOĞAN:DELEGE OLMAYANLAR EL KALDIRDI

İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, kurultayda yapılan bir sürü usülsüzlük olduğunu, kimin seyirci,kimin delege olduğunun belli olmadığını belirterek, "Benim tanıdığım bir kaç delege olmayan partili oylama sırasında ellerini kaldırdı" dedi. 14 madde değiştiğini, adayların bile değişecek maddeleri bilmediğini söyleyen Taşdoğan, "Partimiz üzerinde çok boyutlu bir oyun oynanıyor. Zaman bizi haklı çıkarıyor. Bence bu kurultayın geçerli olmaması lazım. Çünkü usül hatalarıyla dolu. Demokratik teammüller içinde tüzüğü toplayanlar anti demokratik maddeleri değşitirdiler, bu maddelerden adayların dahi bilgisinin olmaması ne kadar demokratik?"diye konuştu.

MARAŞLI: GAZİANTEP'TEN 7 DELEGE KATILDI

Kurultaya katılan Tuncay Maraşlı ise, Gaziantep'ten 10 araç gittiklerini, 15 delegeden 7 delegenin katıldığını söyledi. Coşkulu bir kurultay yaşadıklarını, umduklarından çok daha iyi geçtiğini belirten Maraşlı, "Delege sayısı yeterliydi, dolayısıyla kurultayımız geçerli" dedi. Kurultayda yapılan değişikliklerle ilgili bilgi veren Maraşlı, "7 Haziran'dan sonra işlenen disiplin cezalarının kaldırılması, MYK'nın yetkisinde olan üyelik iptaline ilişkin maddenin tüzükten çıkarılması da var" dedi. Meral KINACILAR