MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ve yönetimi, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamak için Tavacı Recep Usta'da gazetecilerle biraraya geldi. Toplantıya, gazeteciler arasında basın konutlarıyla ilgili tartışma damgasını vurdu. Bir gazetecinin "beni aramadılar, çaycısı üye, şoförünü çağırmış ve ev sahibi yapmak istediği insanların bir çoğu gazeteci değil, gazeteci olmayan çok sayıda kişilerin TOKİ'ye verilen listede ismi var" sözleri üzerine bazı gazeteciler tepki gösterdi. Bir gazeteci bu işe çomak sokmak isteyenler olduğunu söylerken, bir diğeri patronların muhabirlerin ev sahibi olmasını istemediğini öne sürdü.

TAŞDOĞAN HAKKANİYETLE DAĞITILSIN

İl Başkanı Taşdoğan'ın, Ökkeş Özekşi'nin Haftaya Bakış Köşesi'ndeki yazısıyla gündemi değiştirdiğini belirterek şunları söyledi:"Basın bizim için önemli. Ökkeş Bey gündemi değiştirdi. Fatma hanım mı, TOKİ mi, bende ne olduğunu tam anlayamadığım sistemle sizleri ev sahibi yapmak niyetindeler. Bu işe elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah dar imkanlarla çalışan gazeteci arkadaşlar ev sahibi olur. Kim düşündüyse iyi düşünmüştür, düşünce olarak güzel bir düşüncedir. Uygulamaya sokanlara teşekkür ediyoruz. Ancak hakkaniyet ölçülerinde davranıp kurallara uygun, kuralları ve sınırları belirlenmiş bir şekilde yapılıp hiç kimsenin üzülmemesini, hiç kimsenin kırılmamasını, diliyorum. Bu konuyla ilgili sorumlular her kim ise, büyükşehir mi, TOKİ mi her kim ise, bu hakkaniyete de dikkat etmesi için sizin aracılığınızla da onlara duyurmak istiyorum."

MİLLETVEKİLLERİNE ANLATTIK

Gazetecilerden biri bu memlekette 40 senedir gazeteci olduğunu belirterek, "Gaziantep'te 5 tane basın derneği var. Bir tanesi Gazeteciler cemiyeti. Gazeteciler cemiyeti üyesi değilim. 40 yıldan beri bu işi yapıyorum, 8 yaşında başladım. Beni arayıpta arkadaş senin bir gazeten var, bu işte yıllardır ekmek yiyorsun, gel seni de yazalım diye aramadılar. benim gibi çok arkadaşım var. Milletvekillerine durumu anlattık. Adamlar şaşırdı. Böyle değil dediler, kulağını çekeriz dediler. Benim oturacak evim var. Ama bizleri arayıpta o şahıs, arkadaş ya siz bu işi yapıyorsunuz demedi. Çaycısı üye, şoförünü çağırmış ve birçok ev sahibi yapmak istediği insanların bir çoğu gazeteci değil. Bu işi yapacaksan hakka ve adalete inanarak yapacaksın" dedi. Bu sözler üzerine bir başka Gazeteci, "Birebir oturup konuştun mu?" diye sordu. Muhittin Taşdoğan, "Ökkeş Bey'in yazısını okudum onun üzerine bu konuyu açtım. Bu konuda sıkıntılı olduğunuzu, sorunlu olduğunuzu gördüm" dedi. Bir başka gazeteci, "Bu işe çomak sokmak istiyorlar. Sıkıntı yok" dedi. Bir başka gazeteci de, "Bu memlekette yapılmak istenen şu. Patronlar istiyorlarki bunların evleri olmasın, ben ne dersem ona razı olsun, evleri olursa kendine muhtaç olmayacak çünkü" dedi.

DOMUZ GRİBİNDE ENDİŞE EDECEK BİR DURUM YOK

Taşdoğan, domuz gribiyle ilgili bir soru üzerine, Gaziantep'te 1 milyon 800 bin olan nüfusun Suriyelilerle birlikte 2.5 milyona ulaştığını belirten Muhittin Taşdoğan, "Oysa Gaziantep'in sağlık altyapısı 1 milyon kişiye uygundur. Domuz gribiyle ilgili panik edilecek bir durum yok. Mevsim şartları nedeniyle salgın var. Havalar ısındığı zaman H1, N1 virüsü etkisini kaybedecektir " dedi.

ANAYASA SİHİRLİ ÇUBUK DEĞİL

Taşdoğan, ülkemizde 200 yıldır Anayasa'nın tartışıldığını, Anayasının değişmesiyle her şeyin güllük gülüstanlık olmayacak. 1024, 1961, Anayasa böyleydi. 61 Anayasasını yapanlar, 82 anayasasını yapanlar, hayatımızın tamamen değişeceğini söylemişti.

GAZİANTEP'İN YÜKÜNÜ ÖZEL HASTANELER ÇEKİYOR

Taşdoğan, Gaziantep ve Nizip'te iki büyük özel hastanenin yılbaşı itibariyle anlaşmalarının fesh edildiğini belirterek, Gaziantep'in yükünü özel hastanelerin çektiğini söyledi. Taşdoğan, "Bunun nedeni ile ilgili kamuoyuna yansımış bir şey yok. Özü itibariyle yanlış. Bir hastanede 800, diğer hastanede 600 kişi çalışıyor. 2015 yılında Gaziantep'te 15 milyon kişi poliklinik hizmetlerinden yararlanmış. 13 yıldan beri devletin Gaziantep'e önemli bir sağlık yatırımı yok. 8 yıldır zam yapılmamış ve özel hastaneler ayakta kalmış. Hepsi bir başarı öyküsü" diye konuştu.

SURİYELİLERE ÇALIŞMA İZNİ

Suriyelilere çalışma izni ile ilgili de konuşan Taşdoğan, "Türk işçilerin hakları yenmeden, "Çalışma izni süreli, sınırlı ve ihtiyaç duyulan mesleklerde verilmeli" dedi.

KARATAŞ'A GİTMEK ZULÜM HALİNE GELDİ

Taşdoğan, büyükşehir belediyesinin trafikte uyguladığı dinamik kavşaklar ve göbekleri eleştirerek, "Dinamik kavşaklar için yapılan reklamlara ne kadar para ödendi?" dedi. Taşdoğan, üst geçit yapıldığını, evlerin balkonundan geçen üst geçitler olduğunu belirtirken, Karataş Köprülü kavşağından dolayı Karataş'a gitmenin zulüm haline geldiğini söyledi.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YOK

Kurultay tartışmalarıyla ilgili bir soruya da Taşdoğan, "Tüzüğümüze göre olağanüstü kurultay yapılmasının şartları doğmamıştır. Geleneklerimizde ve tüzüğümüzde olağanüstü kurultay yoktur. Bugüne kadar iki defa olağanüstü kurultay yapıldı. Biri MÇP olan ismin MHP olması için, biri de Başbuğ Türkeş öldüğünde yapıldı" dedi. Meral KINACILAR