En riskli bölge Gaziantep

MHP Gaziantep Milletvekili adayı Prof Dr. Ümit Özdağ ve il başkanı Muhittin Taşdoğan, GAGİAD'ı ziyaret etti. Özdağ, 1 Kasım seçimlerinin ülke açısından hayati önem taşıdığını, buradan çıkacak sonucun Türkiye’nin geleceğini şekillendireceğini ifade etti. Özdağ, "Allah korusun Suriye’den çıkacak küçük bir kıvılcım önce Gaziantep’e düşer. Yani, en riskli bölge şu anda Gaziantep. Zaten bölge Suriye’den gelen göçle büyük bir sıkıntı içerisinde" dedi.

Özdağ, 7 Haziran seçimlerinde milletin özgür iradesi ile gittiği sandıktan 4 partinin çıktığını belirterek,” 7 Haziran’da halk 13 yıldan beri görev başında olan AK Partiye koalisyon hükümetini kurun dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon hükümeti kurmak istiyordu ancak Cumhurbaşkanı bunu kesinlikle istemedi” dedi.

KRİZ BÜYÜK

Türkiye’nin şu anda ciddi bir ekonomik krizden geçtiğini ancak hükümetin bunu halka hissettirmemek için sanal gündemler oluşturmaya çalıştığını dile getiren Prof. Dr. Ümit Özdağ,” Krizin etkilerini hem vatandaş, hem işadamı ve hem de sanayici artık iliklerine kadar hissetmeye başladı. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomik kriz, terör, dış siyaset umurunda değil. Erdoğan’ın tek derdi, başkanlık sistemi ve tek adam olmak. 7 Haziran seçimlerinden önce meydanlara çıkıp, 400 Milletvekili verin Başkanlık sistemi gelsin dedi. Halk buna hayır dedi. Ekonominin kötü olduğu yere yabancı yatırımcı gelir mi ?, Gelmediği gibi yavaş yavaş kaçıyorlar” şeklinde konuştu.

EN RİSKLİ BÖLGE GAZİANTEP

Türkiye’nin iyi yönetilmediği gibi, dış siyasette de sınıfta kaldığını sözlerine ekleyen Özdağ yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:

“ Her konuda olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inadı yüzünden Türkiye dış siyasette de sınıfta kaldı. Suriye konusunda ne yaptığını bilmeyen bir hükümet var. Esad’ın Suriye’den gitmesi yada kalması Türkiye’ye ne kazandıracak ? Bakın, Türkiye doğalgazı iki ülkeden alıyor. Birisi Rusya, birisi İran. Bu iki ülke de şu anda Suriye için Türkiye’nin düşündüğünün tam tersi bir düşünce içerisinde. Yarın bu iki ülke doğalgaz musluklarını kapattığında, Gaziantep’teki fabrikaların bir çoğu kontak kapatır. Bunun yanı sıra, Allah korusun Suriye’den çıkacak küçük bir kıvılcım önce Gaziantep’e düşer. Yani, en riskli bölge şu anda Gaziantep. Zaten bölge Suriye’den gelen göçle büyük bir sıkıntı içerisinde. Üstelik 2 milyon Suriyeli’nin daha Türkiye’ye gelmesi söz konusu. Çünkü, AB ülkeleri Türkiye’ye çağrıda bulunarak, Biz size maddi destek verelim, Suriyeli sığınmacıları siz kabul edin) diyor. Türkiye bu yükü kaldıramaz” HABER MERKEZİ