MHP il Başkanı Muhittin Taşdoğan, CHP'nin aksine sorumlu muhalefet anlayışını dünde sürdürdü ve Gaziantep için endişeli olduklarını söyledi. Taşdoğan, en önemli sorunlardan birisinin can güvenliği olduğunu belirterek " Şehrimizde geçen günlerde bir avukatımız kendi bürosunda öldürüldü. Avukatlarımız doktorlarımız göz göre öldürülürken hükümet hala intikam ve hesaplaşma içindedir. Bu olayların yaşanması ise halkımızı oldukça tedirgin etmektedir. Vazifesi milletimize hizmet olan Avukat, doktor, savcı, hakim, polis, jandarma, öğretmen,bakkal kasap velhasıl tüm hizmet sektörü can güvenliği endişesi taşıyarak iyi hizmet vermede tedirginlik yaşamaktadır. Halkın güvenliğini ve huzurunu korumakla görevli olan emniyet güçlerimizi bu konuyla ilgili olarak tekrar göreve çağırıyor"diye konuştu.

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, dün düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Taşdoğan, kentimizin asayiş, ekonomi, işsizlik, Suriyeliler ve eğitim konularında önemli açıklamalarda bulundu. Taşdoğan, "Eğitim, trafik ve Suriyeliler şehrimizin bitmeyen sorunları" dedi. Taşdoğan, güvenlikle ilgili de emniyet güçlerini göreve çağırdı.

SUÇA BULAŞMIŞ SURİYELİLER GAZİANTEP'E GÖNDERİLDİ

En baştan Suriyelilerle ilgili tampon bölge oluşturulması gerektiğini söylediklerini hatırlatan Taşdoğan, "Acı şeyler oluyor. Konteynır kentin yanısıra Suriyeliler şehrin içine de yerleştirildi. Dilenciler, hırsızlar, gasp yapanlar, yankesicilik yapanlar yani suça bulaşmış Suriyeliler toplandı ve İslahiye kampına getirildi. Asayiş sorunları artarken, suçluların sınır dışı edilmesi gerekirken, maalesef İslahiye'ye gönderiliyor" dedi.

EMNİYETE ÇAĞRI

Şehrimizin gerek asayiş gerekse ekonomik anlamdaki yaşanabilirlik seviyesinin düşmeye başladığını söyleyen Muhittin Taşdoğan, " Her günümüz ölüm haberleriyle dolup taşıyor. Gazetelerde ve televizyonlarda Gaziantep ile ilgili olarak en yoğun gördüğümüz haberler arasında asayiş haberleri yer alıyor. Emniyet güçlerimizin bu konularla ilgili olarak gerekli tedbirleri almaları konusunda da çağrımızı yaptık. Ne yazık ki; bu olayların şu güne kadar daha da artmış bulunmakta olduğunu görüyoruz. Şehrimizde geçen günlerde ise bir avukatımız kendi bürosunda öldürüldü. Avukatlarımız doktorlarımız göz göre öldürülürken hükümet hala intikam ve hesaplaşma içindedir. Bu olayların yaşanması ise halkımızı oldukça tedirgin etmektedir. Vazifesi milletimize hizmet olan Avukat, doktor, savcı, hakim, polis, jandarma, öğretmen,bakkal kasap velhasıl tüm hizmet sektörü can güvenliği endişesi taşıyarak iyi hizmet vermede tedirginlik yaşamaktadır. Halkın güvenliğini ve huzurunu korumakla görevli olan emniyet güçlerimizi bu konuyla ilgili olarak tekrar göreve çağırıyor ve MHP olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa layıkıyla yerine getirmeye ön şartsız hazırız. Çünkü halkımızın huzuru ve güvenliği bizim için önemlidir. MHP hiçbir zaman duyarsız kalmamıştır ve kalmayacaktır" diye konuştu.

RÜŞVETLE MÜCADELE HAFTASI

Taşdoğan, MHP olarak 17-25 Aralık 2013 tarihleri arasında bir ceza soruşturmasının hepimize ve milletimize yaşattığı şoku ve çirkinliği unutmamak ve unutturmamak için bu haftayı yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası ilan ettiklerini belirterek, "Baklava çalan bir yılda yargılanıp hapse gider, bakan çocukları 43 günde serbest kalırmış. Başbakan çocuğunun ifadesini alacak ne polis ne savcı bulunurmuş. Bitmek bilmeyen bir pembe diziymiş. Bu filmin adı yeni Türkiye imiş. Yeni Türkiye diye Gaziantep’in her yerine asılan afişlerin ve bilbordların anlatmaya çalıştığı yeni Türkiye budur kıymetli hemşehrilerim. Endişelenme ey Milletim MHP var. Bunların Türkiye’si bu olabilir" dedi.

KÜÇÜK ESNAF KAN AĞLIYOR

Ekonominin kötüye gittiğini söyleyen Taşdoğan, "Kötüye giden ekonomi Gaziantep'i de olumsuz yönde etkilemiştir. Yolsuzluk olayları Türkiye’nin risk primini son bir yılda 37 puan artırarak 209 puana çıkardı Türkiye bu puanla Ukrayna ile savaşan Rusya’dan daha riskli görünüyor. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonları, Türkiye’nin yabancı yatırımcılar nezdindeki risk primini yükseltti. Bu risk ister istemez Gaziantep'e de yansıyor. Şehrimizde ekonomiden şikayet etmeyen kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmemektedir. Küçük esnaf adeta kan ağlamaktadır. Büyük firmaları bile etkileyen bu kötü gidişat hiçte hayra alamet bir olay değildir. Her defasında ülke ekonomisinin çok iyi olduğunu söyleyen hükümet yetkilileri bu konuşmalarında halkı değil yandaşlarını kastederek yapmaktadır. Halkımız perişan durumdadır. Her defasında ekonomisinin çok iyi olduğundan bahsedilen Gaziantep’imiz ise adeta bitmiş tükenmiştir. Esnaf kazanamamaktan halk ise geçinememekten şikayet etmektedir" diye konuştu.

HÜKÜMETİ UYARIYORUZ

İşsizliğin her geçen gün arttığını, hükümet ise buna çözüm bulmak yerine Aksaray derdine düştüğünü ifade eden Taşdoğan, "Ülkenin tüm sorunlarını bir kenara bırakıp intikam duygusuna kapılan hükümet ülke için bir şeyler yapmaya başlamalıdır. Aksi takdirde ülkenin çöküşünü izleyenler bu çöküşün altında ezilerek yok olmaya mahkum olacaklardır. Bu ekonomik gidişattan dolayı ise hükümeti uyarıyoruz. Ülke ve şehir ekonomimiz yaşanmaz durumdadır. Halkımız ise halinden hiçte memnun değildir. Asgari ücretin, emekli maaşlarının, memur maaşlarının yerinde saydığı diğer zamların ise bitmek tükenmek bilmeyen artışı ise ülkemizi uçuruma sürüklemektedir. Ekonomiyi düzelttiklerini sananlar ülkeyi içinden çıkılmaz bir hale sokmaktadır. Gaziantep ise bu sorunlardan etkilenen şehirlerden bir tanesidir. Gaziantep esnafı ve halkı kan ağlamaktadır. MHP olarak onlara kulak verdik ve bu basın toplantımızda da bunları dile getirme gereksinimi duyduk" dedi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ'NÜN NE ALAKASI VAR?

Sağlık Müdürü Metin Karakök'ü de eleştiren Taşdoğan, "Biz 3 Yıldır Osmanlıca kursu veriyoruz diyor. Sağlık Müdürlüğünün Osmanlıcayla ne alakası var, anlamıyorum. İlginç bu şehirde Osmanlıca yarışını sağlık müdürü başlatıyor. Belediye başkanları sürdürüyor" dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE HATIRLATMA

Müdür ve müdür yardımcılarının atama sorunu içinden çıkılmaz hale geldiğini belirten Taşdoğan, "İl Milli Eğitim Müdürüne adaletin bir gün herkese lazım olacağını hatırlatırım" dedi.

OLAĞAN KONGRELER

Kongrelerle ilgili de bilgi veren Taşdoğan şunları söyledi:"Yavuzeli ilçe başkanlığımıza Sayın Süleyman Taşçı, Nurdağı ilçe başkanlığımıza Hacı Coşkun ve İslahiye ilçe başkanlığımıza Sayın Burak Üngör seçilmiştir." dedi. Meral KINACILAR