Avukat Sermet Atay, Gaziantep’ten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nden Milletvekili Aday Adayı oldu.
Aday Adaylığını bir basın açıklamasıyla duyuran Atay, ”7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Gaziantep Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilliği Aday Adaylığı için genel merkezimize başvuruda bulundum.
21 Mart 2015 tarihinde yapılan ve büyük coşku içerisinde geçen Milliyetçi Hareket Partisi kurultayındaki coşku, kalabalık göstermektedir ki Milliyetçi Hareket Partisi iktidara yürümektedir. Bilge liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin konuşmalarında ve basın açıklamalarında belirttiği üzere, kendisini sorumlu hisseden, vatanını milletini seven, Türk-İslam sentezini benimseyen kişilerin Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında siyaset yapması lüzumu ortaya çıkmıştır. Zira önümüzdeki seçimlerde bir nevi Türkiye Cumhuriyeti’nin temel yapısı, ülkemizin geleceği oylanacaktır. Geçmişte meydana gelen kırgınlıkları, küskünlükleri geride bırakarak geleceğe bakmalı ve hiç olmazsa bu seçimlerde ülkemizin geleceği için birleşmeli, güçlü olmalı ve Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarını iktidara taşımalıyız.
Bu hedef ve gaye ile Milliyetçi Hareket Partisinden milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Milletvekilliği aday adaylığımı sizlerin huzurunda açıklamaktan gurur duyuyorum. Desteklerinizi ve dualarınızı bekliyorum.
Şunun bilinmesini istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili listesinde bulunmam veya bulunmamam çalışmamı ve gayretimi hiçbir şekilde etkilemeyecektir. Her şekilde ve her şartta Milliyetçi Hareket Partisini iktidar etmek için elimden gelen tüm gayreti sarf edeceğimin sözünü huzurlarınızda veriyor ve aynı duruşu tüm milletvekili aday adayı arkadaşlarımdan da bekliyorum” dedi.