MHP Milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerden MHP’nin güçlü bir şekilde çıkacağını, AKP’nin ise tüm çabalara rağmen büyük bir hayal kırıklığı yaşayacağını söyledi. Özdağ, Cumhur.başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın da bu tehlikeyi gördüğünü ve bu nedenle Cumhurbaşkanlığı makamını ve sancağı terk ederek sahaya indiğini belirtti.

Seçim çalışmalarına devam eden ve her seçmene ulaşarak partisinin projelerini anlatmaya çalışan Prof Dr. Ümit Özdağ, Gaziantep’te bugüne kadar genel hatlarıyla seviyeli bir seçim yarışının yaşandığını ifade ederek,” Milliyetçi Hareket Partisi bu süreçte üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ve seviyeli coşkulu bir kampanya ile Gaziantep seçmenine ulaşmak konusunda başarılı oldu. Önümüzdeki 10 gün içerisinde yapacağımız daha farklı etkinliklerle ulaşamadığımız seçmene ulaşmak için de yoğun bir faaliyet içinde olacağız. Geri kalan sürenin de bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da barış içerisinde geçmesini arzu ediyoruz” dedi.

PROVOKASYONLARA KARŞI TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Prof Dr. Özdağ, seçim öncesi provokasyonlara karşı Milliyetçi Hareket Partisi olarak gerekli tedbirleri aldıklarını, bu konuda herkesin tedbirli olması gerektiğini vurgulayarak,” Keşke bu seçim daha demokratik bir zeminde gerçekleşseydi. Ne yazık ki kamuoyunun bir bölümünde 1946 seçimlerine benzer bir seçimin olacağına dair güçlü bir algı oluştu. Bu sadece Gaziantep ile ilgili değil, tüm Türkiye ile ilgili. Gaziantep’te de uygulamalarını görüyoruz. AKP’nin yapmış olduğu üzerinde mutabakat sağlanan hususlardan cayma şeklindeki adımı bizde hayal kırıklığı yarattı. Yapılmaması gereken pankartlama, afişleme faaliyetlerine başladılar” diye konuştu.

GERİ ADIM ATMAYI İYİ BİLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, çözüm süreci müzakereleri sırasında çekilmiş fotoğrafın gazetelerde yayınlanmasından sonra yaptığı açıklamada,” Ben olsaydım o fotoğrafı vermezdim” demesi üzerine MHP Gaziantep Milletvekili adayı Ümit Özdağ,” Çözüm sürecinin mimarı kendisinin söylediği gibi Recep Tayyip Erdoğan’dır. PKK ile Oslo’dan müzakereleri başlatıp, Habur’dan PKKlı’ları sokan ve ilk gördüğü görüntülerden sonra “Bu görüntüler bize umut veriyor” diyen de yine Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ancak halktan büyük bir tepki olunca sözü çeviren de yine Recep Tayyip Erdoğan’dır. O toplantıdan bilgisi olan da Recep Tayyip Erdoğan’dı ve halktan tepki gelince aynı Habur olaylarında olduğu gibi şimdi “Ben olsaydım o fotoğrafa izin vermezdim” diyor. Tabu Cumhurbaşkanı’nın kamuoyunda sadece kendi fanatiklerinin bulunduğu sınırlı bir inanırlılığı var. Halkın nezdinde inanırlılığı kalmamıştır. O resim altında Recep Tayip Erdoğan’ın imzası olan resimdir” şeklinde cevap verdi.

SEÇMEN AKP’DEN HESAP SORMAYA HAZIRLANIYOR

AK Parti Gaziantep’te artık seçmene gelecek iyi bir Türkiye projesi sunamadığı için seçmene çamaşır makinesi gibi .aşka hediyeler ve paralar dağıtmaya başladığını da ifade eden Özdağ,” AKP, bu hediye ve paraları seçmenin bir bölümüne veriyor. Biz bu seçmenlere sesleniyoruz, “ Bunları almanız oyunuzu satmanız anlamına gelmez. Yine oyunuzu dilediğiniz gibi dilediğiniz partiye kullanın” Para da dağıtsa, hediyeler dağıtsa 7 Haziran’da seçmenin AKP’den hesap sormaya hazırlandığını görüyoruz” dedi. BÜLTEN