MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, terör örgütüne yönelik operasyonların başlamasının doğru olduğunu, hatta çok geç kalındığını söyledi. "Türkiye'nin güvenliğinin olmadığının ortada olduğunu belirten Özdağ, "Bugün gerçekleşen sürecin güvenilir olduğunu düşünmüyoruz. Esasen herhangi bir kentimizde de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu 80 bin silahın olduğu söylenilen yerlere ciddi bir asker operasyonun veya polis operasyonun yapılmadığını da görüyoruz. Bazı ilçelerde operasyonlar ise polis güçleri ara sokaklara giremediklerinden dolayı hiç yapılmıyor. Durum budur" dedi.

CHP-AKP UZLAŞMALI

MHP Gaziantep il binasında Milletvekili Tolga Orhan, İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, ilçe başkanları ve partililerin de katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ERKEN SEÇİM KOŞULLARI YOK

Türkiye'de erken seçim koşullarının olmadığını ifade eden Özdağ, "Türkiye gibi IŞİD ve PKK ile kapsamlı bir çatışma içerisine girmiş bir ülkede erken genel seçimleri gerçekleştirmeye çalışmak, olağanüstü büyük maliyetleri beraberinde getirir. 20 ilde en az 30 bin sandıkta bir çatışma ortamının olacağını, mevcut çatışma ortamının da tırmanacağını, buna da IŞİD ile gerçekleşecek büyük kentlerdeki saldırıların gerçekleşmesi ihtimalini eklersek, Sayın Genel Başkanımızın yapmış olduğu uyarının bir erken genel seçim yapılabilirliğini ortadan kaldırmıştır. AK Parti, CHP'ye bu konuda uzlaşma sağlayın şeklinde, uyarının ne kadar haklı olduğu herhalde takdir görür. Yine görüyoruz Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Davutoğlu da partileri arasında bir koalisyon istiyorlar" dedi.

MHP GÖVDESİNİ TAŞIN ALTINA KOYAR

MHP'nin bazı şartlarının kabul edilmesi halinde kolunu değil, gövdesini taşın altına koyacağını belirten Özdağ, " MHP'nin eğer Anayasa'nın birinci ve ikinci maddesi yani açılımın ortadan kaldırılması bizim için Anayasa açılımın milli devletin, üniter devletin tartışılmaması, Anayasanın 104. Maddesi, Parlamenter rejim ve Cumhurbaşkanının Anayasanın dışında yetki kullanmaması, ve herkesin aynı, hukuka tabi olması, 17 ve 25 Aralık iddialarının bağımsız yargı çerçevesinde kabul ederse, Milliyetçi Hareket Partisi, değil kolunu gövdesinin bile taşın altına koymaya hazırdır diye 3-4 defa ilan etti" şeklinde konuştu.

SURİYELİLER İÇİN 6 MİLYAR DOLAR HARCANDI

Ülkemizde 2 milyonu aşkın Suriyeli misafir olduğunu belirten Özdağ, "Suriyeliler için 6 milyar dolar harcandı. Hükümetin Suriye politikası yanlış. Bunun değiştirilmesi gerek. Misafirler politikası da durdurulmalı. MHP, Ortadoğu dış politikasının bugün olduğu gibi mezhepsel bir zemin üzerine oturmaması gerektiğini öneriyor. Ortadoğuya barış gelmesini istiyor. Gaziantep'te 400 bin Suriyeli var. Bu insanların geleceğinin ne olacağı konusunda sürekli bir karartma uygulandı. Bunları sorgulamaya kalktığınızda siz bu insanları ateşe geri mi atmak istiyorsunuz? diye ağır saldırılarda bulunuldu. Ancak ulaşılan noktada Başbakan yaptığı açıklamada Suriye'de güvenlikli bir bölge kuracağız ve bu güvenlikli bölgeye 2 milyon Suriyeliyi geri yollayacağız demek zorunda kaldı" dedi.

POLİS ARA SOKAKLARA GİREMİYOR

Türkiye'nin büyük bir çatışma sürecinin içerisinde olduğunu dile getiren Özdağ, "Bir yandan PKK terörünün neden olduğu çatışmalar var. Açılım süreci denen teslimiyet sürecinde PKK'nın kentlerde örgütlenmesi ve cephanelik yığmasına izin verildi. 80 bin silahın olduğu söyleniyor. Askeri ve polis operasyoları bazı ilçelerde polis ara sokaklara giremediği için hiç yapılmıyor" dedi. 'Suriyeliler geri dönecekler diyorlardı ama yapılan hazırlıklar bunun tersini söylüyor' diyen Özdağ, Suriyelilerin yüzde 75'i burada kalacak. İktidar buna hazırlanıyor. Ancak bunun ortaya çıkaracağı çok büyük güvenlik sorunları olacaktır" dedi.

"PKK 90'LI YILLARDAN DAHA GÜÇLÜ"

Özdağ, PKK'nın şu anda 90'lı yıllardan daha güçlü olduğunu, ve kentlerde örgütlendiğini belirterek, şunları söyledi:"Türkiye'nin bugün vereceği mücadele, 90'lı yıllarda verilen mücadeleden daha sert olur. 90'lı yıllarda Türkiye kararlı bir şekilde, terör örgütünü ezmişti. Yani AKP 90'lı yıllar diye, böyle uzaklaşılması gereken, sanki 90'lı yıllar kötüymüş gibi bir algı oluşturdu. 90'lı yıllarda kötü olan PKK terör örgütüydü. 90'lı yıllarda doğru olan devletin tavrıydı."

EN ÇALIŞKAN BELEDİYE BAŞKANI

Muhittin Taşdoğan ise, Oğuzeli Belediye Başkanı'nın Gaziantep'in en çalışkan belediye başkanı olduğunu söyledi. Taşdoğan, belediye başkanının, imkansızlıklar içerisinde Oğuzeli'ni gerçekten merkez ilçe yapacağını söyledi. Taşdoğan, terörü kınayarak, "İnşallah bundan sonra son şehit haberi olur. Şehit gelmemesi için Cenabı Allah'a niyazda bulunuyoruz" dedi.

DAHA AĞIR OLACAKTIR

Tolga Orhan ise, Ak Parti'nin Suriye politikasını eleştirdi. Orhan, "Önümüzdeki günlerde Suriye iç savaşının etkileri daha da ağır olacaktır. IŞİD'e karşı ABD ile başlatılan operasyonları IŞİD'in Türkiye içindeki eylemleri izleyecektir. IŞİD Gaziantep ve Şanlıurfa başta olmak üzere ülkemizin bir çok yerinde amacı kitlesel eylem olan istihbarat çalışmaları yapmaktadır. IŞİD'ın önünü Ak Parti açtı. Ak Parti'nin yanlış politikalarının sonucunu Türkiye ve Gaziantep ödemektedir. Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da, Suriye'de savaş bitse bile yüzde 25'inin geri döneceğini, hizmet sektörünü ele geçirdiklerini söylemiştir" dedi. Meral KINACILAR