*1 Kasım'da, toplu taşıma araçlarına yüzde 25 ile 50 arasında zam yapıldı. Bu zamlar öğrencinin harçlığına el konulması, çalışanın emeğinin ekmeğinin gasp edilmesidir. Büyükşehir belediyesi yaptığı bu zam ile halk için belediyecilik yapmadığını belgelemiştir.

*Dinamik kavşaklar dünyadaki örnekleri gibi çalışmıyor. Tek araç olan yöne 1 dk yanan yeşil ışık trafiğin yoğun olduğu yöne 20 sn yanmaktadır. Bir yazılım hatası varsa düzeltilmeli.

*Yollardaki göbekler yıkılarak dinamik kavşağa dönüştürüldü, bunun içinde ciddi reklamlar yapılarak büyük paralar harcandı. Ama ne yaman çelişki ki, bir taraftan da göbekli kavşaklar yapılıyor.

*Bilinçsiz toplumlarda meydana gelen bu olaylar Gaziantep’e de sıçramıştır. Her günümüz asayiş haberleriyle sıralanmıştır. Bu konuyla ilgili emniyet müdürlüğünün gerekli çalışmaları yapıp halkı bilinçlendirmesi gerekmektedir

* Bizim rakibimiz Ak Parti. Hedefimiz daha önce nasıl Gaziantep'te birinci parti olduysak, bu seçimde de bunu başarmak

*Uyuşturucuda Gaziantep maalesef üst sıralarda. Bu şehirde Uyuşturucunun kullanım yaşı 12'ye, ölüm yaşının ise 14'e kadar inmiştir. Mutlaka çözümler üretilmelidir.

*Özellikle AVM ve sağlık tesisleri çevresinde yeterli otopark yoktur. Şehrin bazı caddelerine dar olmasına karşılık birde parkomat yapılması keşmekeşi daha da arttırmaktadır.

*Toplu taşım araçlarına binemeyen 65 yaş üstü yaşlılar ve engellilerinin sorunları ayrı bir garabettir. "Belediye halk otobüscüsü ve dolmuşçular ile vatandaşı karşı karşıya getirmektedir.

*Doktorlarımız sürekli saldırıya uğruyor. Güvenlik güçleri yeterli tedbir almazsa; görevi insanın yaralarının sarmak olan doktorlar, silah taşımak zorunda kalıp kendi güvenliklerini düşünmemelidir.

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, düzenlediği basın toplantısında Gaziantep'in sorunlarını dile getirdi ve bunların çözülmesi gerektiğini söyleyerek bundan sonra sık sık basın toplantıları düzenleyerek artık sessiz kalmayacaklarını söyledi.. Taşdoğan, kentimizin en önemli sorununun ulaşım olduğunu, trafikteki tıkanıklığın artarak devam ettiğini ifade etti. Dinamik kavşakların dünyadaki örnekleri gibi çalışmadığını öne süren Taşdoğan, belediye yetkililerine dinamik kavşakların yazılımında bir problem olup olmadığını sordu. Taşdoğan, "Tek araç olan yöne zaman zaman 1 dakika yanan yeşil ışık trafiğin yoğun olduğu yöne 20 saniye yanmaktadır" dedi. Bir taraftan göbekler kaldırılırken, bir tarafta Üniversitenin arka kısmından başlayıp Primemall-Doğa koleji İbrahimli hattında açılan yeni bulvarda göbekli kavşaklar yapıldığını belirten Taşdoğan, "Bu ne yaman çelişki?" dedi.

DAHA SIK BİR ARAYA GELECEĞİZ

MHP İl binasında yapılan toplantıya Şahinbey ilçe başkanı Cahit Çıkmaz, Şehitkamil ilçe başkanı Aziz Yücel, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tolga Orhan, Mehmet Çakar da katıldı. Taşdoğan toplantıda ulaşım, toplu taşıma zamları, kentin asayişi, uyuşturucu, sağlık çalışanlarına şiddet ve kongre takvimi ile ilgili bilgi verdi. Taşdoğan, basınla daha sık bir araya geleceklerini belirtti.

ULAŞIM ZAMMINA ŞİKAYET ÇOK

1 Kasım 2014 tarihi itibariyle, toplu taşıma araçlarına yüzde 25 ile 50 arasında zam yapıldığını belirten Muhittin Taşdoğan, "Gaziantep halkına hizmet veren ve faydalananların çoğunluğunu, öğrenci, memur, emekli ve dar gelirli vatandaşlarımızın oluşturduğu Gaziantep büyükşehir belediyesine ait ulaşım araçları zamlandı. Bu durumla ilgili partimize gelen yoğun şikayet ve talepler mevcuttur. Daha öncesinde bu fahiş oranlar uygulanmaz düşüncesinde idik, ancak bazılarında vicdan kalmadığına şahit olduk. 25- 50 kuruşa denk gelen zamlar yapanlar için küçük rakamlar olabilir, onlara komik de görünebilir ancak bu ulaşım aracını kullananlar için çok ciddi rakamlar. Bu zamlar öğrencinin harçlığına el konulması, çalışanın emeğinin ekmeğinin gasp edilmesidir. Çünkü yapılan zam ile ayda kullanıcılara ciddi maliyet yüklemiştir" dedi.

ULAŞIM ZAMMI GERİ ÇEKİLMELİ

Ulaşıma yapılan zamların derhal geri çekilmesi gerektiğini söyleyen Taşdoğan, Gaziantep büyükşehir belediyesinin yaptığı bu zammın halk için belediyecilik yapmadığının ispatı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Şirket belediyeciliği anlayışı ile hareket edilmiştir. Bu ve benzeri zamlar Gaziantep’in içinden çıkılması zor bir hal alan ulaşım sorunun, trafik keşmekeşinin daha yoğunlaşması anlamına geliyor. İnsanlar bu zamlardan sonra İbrahimli’den, Akkent’ten, Karataş’tan, Üniversite ve Binevler’den özel araçlarını kullanarak şehir merkezine yoğunlaşacak, trafik sıkışıklığı daha da artacaktır. Halbuki insanların toplu taşıma araçlarına yönlendirilmesine ihtiyaç var. Bu sıkışıklığın artmaması için, yeni alınan tramvaylar hizmete sokulmalıdır. Otobüs, dolmuş, halk otobüslerine uygulanan ayrı ücret tarifeleri kaldırılmalı en ucuz ve en makul rakamlar ile şehir içi taşımacılığı yapılmalıdır. Büyükşehir belediyesinin plansız ve hesapsız şekilde yapılan harcamalarının faturası halka yüklenmemeli, ulaşıma yapılan zamlar derhal geri çekilmelidir."

DİNAMİK KAVŞAKLARIN YAZILIMINDA PROBLEM Mİ VAR?

Trafikteki yoğunluğu da değinen Taşdoğan, dinamik kavşakların çalışmadığını öne sürdü. Taşdoğan, "Dinamik kavşakların şehir trafiği için hayırlı bir hizmet olduğunu ve bunun çözüm alternatiflerinin birinci adımı olduğunu söylemiştik. Ancak bu dinamik kavşaklar dünyadaki örnekleri gibi çalışmıyor. Acaba bir bilgisayar programı olan dinamik kavşak uygulamasının yazılımında bir problem mi var! Tek araç olan yöne zaman zaman 1 dk yanan yeşil ışık trafiğin yoğun olduğu yöne 20 sn yanmaktadır. Bir yazılım hatası varsa derhal düzeltilmeli. Yapan firmaya şartnamelerinde şayet varsa yaptırımlar uygulanmalıdır" diye konuştu.

BU NE ÇELİŞKİ?

Yollardaki göbeklerin yıkılarak dinamik kavşağa dönüştürüldüğünü, bunun içinde ciddi reklamlar yapılarak büyük paralar harcandığını söyleyen Taşdoğan, bir taraftan da göbekli kavşaklar yapıldığını belirtti. Taşdoğan, "Bugün yeni yapılan Üniversitenin arka kısmından başlayıp Primemall-Doğa koleji İbrahimli hattında açılan yeni bulvardaki göbekli kavşaklar ve virajlar çelişki değil midir? Bu nasıl bir mühendisliktir. Halkımızın aklıyla dalga mı geçilmektedir" dedi.

PARK SORUNU ÖNEMLİ

Trafikte yoğunluğun ana nedenlerinden birisinin de park sorunu olduğunu dile getiren Taşdoğan şöyle konuştu:"Özellikle AVM ve sağlık tesisleri çevresinde yeterli otopark olmaması, şehrin bazı caddelerinde caddenin dar olmasına karşılık birde parkomat yapılması keşmekeşi daha da arttırmaktadır. Bu AVM ve sağlık tesislerine ruhsat verilirken otopark konusuna dikkat edilmesi gerekmez miydi?"

ULAŞIM MASTER PLANINA NEDEN UYULMUYOR?

2006 yılında büyükşehir belediyesi tarafından akademisyenler ve konunun uzmanlarına hazırlatılan ulaşım master planına neden uyulmadığını soran "Taşdoğan, "Uyulmadıysa neden masraf ve zaman harcanarak ulaşım master planı yaptırıldı" dedi.

BELEDİYENİN GÖREVİ

Toplu taşım araçlarına binemeyen 65 yaş üstü yaşlıların ve engellilerin sorunlarının da ayrı bir garabet olduğunu dile getiren Taşdoğan, "Belediye halk otobüscüsü ve dolmuşçular ile vatandaşı karşı karşıya getirmektedir. Otobüs ve dolmuş işletmecilerinin de vatandaşlarında mağdur edilmeyeceği bir orta yol bulmak belediyenin görevidir" dedi.

YENİ DR. ERSİN ARSLANLAR OLMASIN

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti de kınayan Taşdoğan, yetkilileri göreve çağırdı. Taşdoğan, "Maalesef hamile olan bir doktor arkadaşımıza Dr Fatma Arıcı‘ya ve eşleri Ahmet Arıcı’ya çirkin bir saldırı oldu. Şiddetle ve nefretle kınıyorum. Kendisine şifa dağıtan insanlara yapılan bu tür saldırıların en ağır şekilde cezalandırılması için yetkilileri göreve davet ediyorum yeni Dr. Ersin Arslanlar olmadan testi kırılmadan gereğinin yapılmasını bekliyorum. Güvenlik güçleri yeterli tedbir almazsa; görevi insanın yaralarının sarmak olan doktorlar yara açmak zorunda, silah taşımak zorunda kalıp kendi güvenliklerini düşünmemelidir. Toplum bir an önce hezeyan halindeki bu ruh halinden çıkarılmalı bakanlık ve yetkililer üzerine düşeni yapmalıdır" şeklinde konuştu.

ASAYİŞ OLAYLARI ARTTI

Son zamanlarda intiharlar, silahlı kavgalar, çeşitli sokak olayları gibi asayiş olaylarının arttığını da söyleyen Taşdoğan, "Bilinçsiz toplumlarda meydana gelen bu olaylar Gaziantep’e de sıçramıştır. Her günümüz asayiş haberleriyle sıralanmıştır. Bu konuyla ilgili emniyet müdürlüğünün gerekli çalışmaları yapıp halkı bilinçlendirmesi gerekmektedir. Emniyet güçlerimizin bu konudaki olaylara müdahale hızı da oldukça önemlidir. Gaziantep emniyet müdürlüğümüzü son zamanlarda artan asayiş olaylarının çözümü konusunda daha verimli çalışmalar yapmaya davet ediyoruz" dedi.

UYUŞTURUCU SORUNU İMAMA, MUHTARA, ÖĞRETMENE HAVALE EDİLEREK ÇÖZÜLMEZ

Türkiye genelinde uyuşturucudan ölüm oranının yüzde 115 artış gösterdiğini, en çok ölümün yaşandığı iller arasında Gaziantep’in üst sıralarda olduğunu belirten Taşdoğan şöyle konuştu:"Uyuşturucunun kullanım yaşının 12'ye, ölüm yaşının ise 14'e kadar inmiştir. Madde kullanımı ve madde kullanımına bağlı ortaya çıkan problemleri ortadan kaldırmak, ancak bu sorunu çağımızın ciddi bir sorunu olarak ele alıp uzun vadeli ve kalıcı devlet politikaları geliştirmek gerek. Sivil toplum kuruluşları, bağımlılık alanında çalışan meslek grupları, yerel yönetimler ve devletin ilgili organlarının katılımı ile sorunu çözecek politikaları geliştirmek hükümetin görevidir. Bu sorunlar imama, muhtara ve din dersi öğretmenine, havale edilerek çözülemez. Uyuşturucuya ilişkin yapılan bilimsel çalışmalarda belirtilen önerileri dikkate almadan, ergen ve genç erişkinlere yönelik bir planlama yapmadan, eğitim sistemini bilimsel ve nitelikli hale getirmeden, yoksulluk ve işsizliğe karşı mücadele edilmeden, mücadelede olumlu bir sonuç alınamaz. MHP olarak bu konularda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız."

BU SORUNU ÇÖZEMEZLER

'Gaziantep’imizin bir suç, terör şehri gibi gösterilmesinden büyük rahatsızlık duymaktayız' diyen Taşdoğan, "Tüm enerjisini hayalinde ürettiği paralel yapı ve terörist başına sekreterya atamaya veren, her gün tarihin karanlıklarından özür dileyecek terörist arayanlar bu sorunları çözemezler. Milletimiz bizi göreve getirdiğinde gençlerimizin yok olup gitmemesi için bu tür toplumsal hastalıkları en kısa sürede tedavi edeceğiz" dedi.

KONGRE TAKVİMİ BELİRLENDİ

Kongrelerle ilgili de bilgi veren Taşdoğan, ilk kongrenin 7 Aralık'ta Yavuzeli’ kongresiyle başlayacağını söyleyen Taşdoğan, 21 Aralık Nurdağı ve İslahiye, 4 Ocak Oğuzeli ve Araban, 11 Ocak Nizip ve Karkamış, 18 Ocak Şehitkamil ve 25 Ocak ise Şahinbey kongresini yapacaklarını belirtti.

Taşdoğan, İl kongrenin ise 15 Şubat'ta yapılacağını ifade ederek, "Kongrelerimiz Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi Türkiye’ye huzur getirecektir. Sayın genel başkanımızın talimatlarına harfiyen uyarak ve kongrelerimizin demokrasi şöleni içinde geçmesini sağlayacak, kimse kimseyi kırıp incitmesine izin vermeyeceğiz. Haziran 2015 ‘de MHP yi iktidar yapacak kadroları oluşturacağız" şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ GAZİANTEP'TE BİRİNCİ PARTİ OLMAK

Soruları da cevaplandıran Taşdoğan, il başkanlığına aday olduğunu söyledi. Büyük birlik partisi ile birleşme iddialarıyla ilgili bir soruya ise Taşdoğan, "Kapımız ülkesini seven herkese açık. Bölücü bir eylemde bulunmamak şartıyla herkes üye olabilir" dedi.

Genel seçimlerde hedeflerinin Gaziantep'te birinci parti olmak olduğunu söyleyen Taşdoğan, "Bizim rakibimiz Ak Parti. Hedefimiz daha önce nasıl Gaziantep'te birinci parti olduysak, bu seçimde de bunu başarmak" dedi. MHP üzerine oyunlar oynandığını, bu oyunları bozacaklarını ve tuzaklara düşmeyeceklerini belirten Taşdoğan, "Ak Parti'nin alternatifi biziz. Ancak kurulan tuzaklara düşmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR