Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi’nin ittifak açıklaması parti tabanında heyecan yarattı. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin birleşmeye yeşik ışık yakmasına mutlu olduklarını söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Karalar ve Büyük Birlik Partisi Milletvekili aday adayı İhsan Kaya, “Kamuoyunun da beklentisi bu yöndeydi” dediler.

MHP DE KATILMALI

MHP’nin de bu ittifakın içerisinde yer alması gerektiğini, ittifak teklifinin MHP’ye altın tabak üzerinde sunulan tarihi bir fırsat olduğunu belirten Mehmet Karalar, “Yapılacak ittifak MHP’ye iktidar yolunu açacak bir fırsattır. Bunu değerlendirmezlerse ileriki süreçte toplum bunu sorgular diye düşünüyorum” dedi.

Türkiye genelinde 800’e yakın aday adayının olduğunu, 550 milletvekili adayını YSK’ya teslim etmek için çalışmalarda sona gelindiğini belirten Karalar, “ İttifak gerçekleşirse bunlar protokolle belirlenir ona göre mevcut adaylarımızın bir kısmını listelerden çekerez” dedi.

Büyük Birlik Partisi Milletvekili aday adayı İhsan Kaya, Ak Pati’ye alternatif bir seçim işbirliği olması için çalıştıklarını belirtti. Kaya, “Bu seçim işbirliğine MHP’nin de katılması gerekiyordu. Ancak MHP tüm kapıları kapattı. Ne yazıkki 7 Haziran’dan sonra kendileri düşünecek. Biz üzerimize düşeni yaptık. Çağrı yaptık. İktidara alternatif bir seçim işbirliği yapılacak” diye konuştu.

Meral KINACILAR