MHP Genel Başkanı Yardımcısı Tuğrul Türkeş, partinin yeni ekonomi modeli hakkında sanayici ve işadamlarıyla fikir alışverişinde bulunmak üzere Gaziantep'e geldi. Türkeş, Ticaret Borsası'ndan başladığı ziyaretleri kapsamında, Ticaret Odası’nı da ziyaret etti.

Türkeş ilk olarak, MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ve beraberlerindeki parti yöneticileri ile birlikte Gaziantep Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle bir araya gelen Türkeş, Türkiye’de yaşanan son ekonomik gelişmeleri değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak üzere Gaziantep’e geldiğini söyledi.

SİYASET İÇİN GELMEDİM

Şehirde ilk ziyaretini GTB’ye gerçekleştirdiğini kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gaziantep'te siyaset değil, sadece ekonomi konuşmak istediğini dile getirdi. Ülke gündeminin ciddi şekilde yoğun olduğunu, buna paralel olarak ekonomide de ciddi bir daralmanın gözlemlendiğini ifade eden Türkeş, “Dünya ve Türkiye ekonomisini yakında takip ediyoruz. İktisatçı arkadaşlarımız ekonomide tehlike öngörüyorlar. Enerji ve finans sektörlerindeki daralma kendini hissettiriyor. Parti olarak yeni bir ekonomi modeli üzerinde çalışıyoruz. Bu modeli biz yaptık, işte budur demek yerine, ekonomide elini taşın altına koyan sanayici ve işadamlarımızla görüşerek oluşturmak istiyoruz” dedi.

Yeni ekonomi modeli hakkında 10 farklı büyükşehirde görüşmeler gerçekleştireceklerini açıklayan Türkeş, “Bu bağlamda Türkiye'nin üretim üstlerinden biri olan Gaziantep'te yapacağımız istişareleri özellikle çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİRİ

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise Gaziantep'in tarıma dayalı sanayide Türkiye'nin en önemli şehirlerinin başında geldiği söyledi. Tiryakioğlu, “Türkiye'deki makarna, un ve bulgur üretimini tamamına yakını şehrimizde üretilmekte ve buradan ihraç edilmekte. Ayrıca Pamuğa bağlı tekstil sektöründe de Gaziantep sadece Türkiye'de değil dünyada önemli merkezlerden biri konumunda. 27 farklı ilde üretimi yapılan antepfıstığının yüzde 95'ni de Gaziantep'te işleniyor" dedi.

ARA ELEMANDA SIKINTI VAR

Şehrin kalkınmasına katkı sunacak değişik projeler üzerinde çalıştıklarını kaydeden GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ise konuşmasında yakın zamanda faaliyete kazandırmayı planladıkları et borsacılığı ve lisanlı depoculuk hakkında açıklamalarda bulundu. Memiş ayrıca, sanayide yetişmiş kalifiyeli personel yetersizliğine de dikkat çekerek, sanayicilerin ara eleman bulmada ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.

İKİNCİ ZİYARET GTO'YA

Ankara Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş GTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile bir araya geldi. Parti olarak yeni bir ekonomi modeli üzerinde çalıştıklarını ifade eden Türkeş, “Üzerinde çalıştığımız bu modeli biz yaptık, işte budur demek yerine, ekonomide elini taşın altına koyan sanayici ve işadamlarımızla görüşerek oluşturmak istiyoruz. O nedenle buradayız, sizleri dinlemeye, istişare etmeye geldik. Bugün piyasanın nabzını tutan siz işadamları ile siyaset değil, sadece ekonomi konuşmak istiyoruz” dedi.

GAZİANTEP'İ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir borç sistemi ile büyüyemeyeceğini, esas olanın üretim olduğunu ifade eden Türkeş, “Yeni ekonomi modeli için 10 farklı büyükşehirde özellikle Oda ve Borsalarla görüşmeler gerçekleştirmeye başladık. Bu bağlamda Türkiye’nin üretim üstlerinden biri olan Gaziantep’te yapacağımız istişareleri özellikle çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

TEŞKİLATLA TOPLANTI YAPTI

Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Gaziantep’te bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ve beraberlerindeki parti yöneticileri ile parti binasında bir araya geldi. Ziyarette konuşan MHP Genel Başkanı Yardımcısı Tuğrul Türkeş, şunları söyledi:“Türkiye’nin sanayisinde önemli yer tutan büyük şehirlerimizin sanayi ve ticaret odalarını dolaşıyoruz. Ekonomiyle alakalı toplantılar yapıyoruz. Onların görüşlerini alıyoruz. Ekonomimizle ilgili gördüklerini, önemsediklerini buradaki iyi mi gidiyor, kötü mü gidiyor, aksaklık var mı, yok mu bu konularla ilgili toplantılar yapıyoruz" dedi.