Mezuniyet Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Türkiye’de organize sanayide kurulan ilk meslek yüksekokulu olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtirken, öğrencilere hayatta başarılı olmanın yollarından birisinin ya hiç kimsenin yapmadığı bir işi yapmak, ya da herkesin yaptığı işin en iyisini icra etmek olduğunu hatırlattı. Doç. Dr. Yılmaz, “Bu yol için Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu tam adrestir. Türkiye’de 900’ü aşkın meslek yüksekokulu var. Ve bu okullar arasında en güzide, örnek yüksekokul olmaya devam etmek için daha farklı şeyler konuşuyor ve yapıyor olmamız lazım. İşte biz bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

YENİ BİR HAYAT SİZİ BEKLİYOR

Öğrencilere, “Günaydın” diyerek konuşmasına başlayan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise, “Günaydın, çünkü yeni bir hayata gözlerinizi açıyorsunuz. Bu süreç içerisinde sizi hayallerle donattık. Anne babalarınız size her türlü desteği verdi. Öğrenci olduğunuz için her şeyi sorma hakkınız vardı. Ama, bugünden sonra gerçek hayata uyanıyorsunuz” dedi. Öğrencilere, umut dolu mesajlar da veren Prof. Dr. Gür şunları söyledi: “Korkmayın çünkü siz öyle bir okuldan mezun oluyorsunuz ki, çok donanımlısınız. Diğer arkadaşlarınıza göre çok farklısınız. Çünkü siz sanayinin içerisindesiniz. Çünkü siz sadece teoriyle değil, aynı zamanda makinelerin başında bizzat deneyimleyerek hataları görerek öğrendiniz. Çünkü, sizin kullandığınız makineler piyasadaki makinelerdi. O yüzden siz donanımlı, yetişmiş aynı zamanda da sanayi tarafından tercih edilen ara eleman değil, tam tersine aranan elemansınız. O yüzden korkmayın. Biz sizi o kadar başarılı yetiştirdik.”

ÖDÜL VERDİ

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nun 9. Mezunlarını verdiği ve 207 öğrencinin diplomasını aldığı mezuniyet töreninde, bölümlerinde dereceye giren öğrencilere iş dünyasının temsilcileri ve GAÜN üst yönetimi tarafından çeşitli ödüller verildi.