Gaziantep Üniversitesi’nden yıllar önce mezun olan öğrenciler, tekrar bir araya geldi. Gaziantep Üniversitesi’nden yıllar önce mezun olan öğrenciler, ‘2. Geleneksel Mezunlar Buluşması’ etkinliği kapsamında arkadaşlarıyla yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı. Gaziantep Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler 2 gün boyunca devam edecek. Mezunlar, gurup halinde Gaziantep’teki tarihi ve kültürel mekanları da gezecek.

SOMA İÇİN SAYGI DURUŞU

Mezunlar, ilk olarak Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda bir araya geldi. Toplantı öncesinde Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden yüzlerce maden işçisi için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Türkiye’yi yasa boğan üzücü olay nedeniyle bu yıl müzik ve halk oyunları gösterileri Gaziantep Üniversitesi yönetimi tarafından iptal edildi. Toplantıda söz alan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Soma’da yaşanan elim kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

HEDEFLER BÜYÜK

Gaziantep Üniversitesi’nin yıllara paralel gelişimine ilişkin bilgiler paylaşan Rektör Prof. Dr. Coşkun, yürütülen başarılı projelere değindi. Hedeflerinin Gaziantep Üniversitesi’ni dünyadaki sayılı üniversiteler arasına koymak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, başarı odaklı çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Prof. Dr. Coşkun, Gaziantep Üniversitelileri bir araya toplayarak bir hareketi başlattıklarını, birkaç yıl içerisinde de bu hareketin devasa boyutlara ulaşacağını, önümüzdeki günlerde açılacak olan Kültür ve Kongre Merkezi’nde bu tür devasa birliktelikleri yapacak boyuta ulaşılacağını söyledi.

İNSANİ DEĞERLERİ VAR

Mezunların bir üniversitenin çok ciddi değerleri, ürettiği kıymet, birer insani değer olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Birçok kadim üniversitede mezunlar üniversite için çok önemli bir parçasıdır. Sürekli ilişkide, temasta oldukları hem onların bilgileriyle geriye dönük olarak ve daha sonra hayattaki tecrübeleriyle beslenen ve ona göre üniversitede politikalar üreten bir anlayışın olduğunu biliyoruz. Bu itibarla mezunlarımızla mutlaka irtibatta olmak, senede bir gün bu tören, birliktelik bağlamında değil yazışarak kimi zaman temas kurarak, konferanslar tertip ederek birlikte olmak ve daha fazla mezunumuza ulaşmak için gayret gösteriyoruz” dedi.

ÖNEMLİ DEĞİŞİM GÖSTERDİ

“Gaziantep Üniversitesi yıllar içerisinde çok önemli değişimler gösterdi” diyen Prof. Dr. Coşkun, “1973 yılında temelleri atılan, o yıllarda Mühendislik bölümüyle başlayan, 1987 yılında da bağımsız Gaziantep Üniversitesi ismini alarak yoluna devam etti. Buradan mezun olan veya burada bulunan her öğrencinin, çalışanın, akademisyenin, idari, akademik çalışanı üzerinde kimliğini taşımakla gurur duyduğu bir üniversite ortaya koymak için canhıraş bir çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

38 BİN ÖĞRENCİ SAYISI

Gaziantep Üniversitesi’nin öğrenci sayısının 38 binlere ulaştığını söyleyen Prof. Dr. Coşkun, “Yüksek lisans ve doktora programlarında çok kısıtlı sayıda öğrenciye sahip olan bir üniversiteydik. Çok ciddi çabalarla bu rakamları 3 binlere taşıdık. Bunun içerisinde ülke dışından gelen doktora öğrencileri, bin 600 civarında yabancı öğrencimiz, 70-80 farklı ülkeden öğrenciler var. Afrika’dan tutun da Güney Amerika’ya varana kadar öğrencilerle birlikte üniversitemizin uluslararası arenada isminin perçinlenmesi, öne çıkması konusunda da önemli bir noktadayız” ifadelerini kullanarak, Gaziantep Üniversitesi’nin gerek toplumsal duyarlılık projelerinin ders olarak okutulmasıyla gerekse intörnlük projesinin hayata geçirilmesi ve birçok üniversiteye örnek olmasıyla model oluşturduğunu ifade etti. BÜLTEN