Kırmızı, pembe, yeşil, turkuaz ve sarı renklere bölünen Asri Mezarlık'ta aile mezarları olanlar, bundan sonra cenazelerini istedikleri camiden kaldıramayacak.

Örneğin aile mezarlığı sarı renkte bulunuyorsa cenaze Şireci Camii'nden, pembe renkte bulunuyorsa Bahattin Nakıboğlu camiinden kaldırılacak. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, "Bundan önce bir defin iki saat sürüyordu, o kabus artık bitiyor" dedi.

BELİRSİZLİK ORTADAN KALKACAK

Mezarlığı 5 renge bölmedeki amaçlarının belirsizliği ortadan kaldırmak, defin işinin kısa sürede bitmesini sağlamak, trafik yoğunluğunun önüne geçmek olduğunu belirten Mehmet Durdu Yetkinşekerci, "Cenaze hangi camiden kalkacak belirsizliğini ortada kaldırmak için böyle bir çalışma yapıyoruz. Kimin defin yerin hangi renge geliyorsa artık cenazeler o camide kaldırılacak. Aile mezarlığı 5 renkten hangisindeyse ona göre Şireci veya Nakıboğlu camiinden birinden kaldırılacak. Rengi belirsizliği ortadan kaldırmak için koyduk. İnsanlar defin için müracaat ettiğinde kendisine defin camisi söylenecek" diye konu.

İKİNCİ GASİLHANE

İstanbul Zincirlikuyu'nun bu tarz bir uygulama yaptığını, onlar mezarlığı 4 bölgeye ayırdığını dile getiren Yetkinşekerci, "Biz daha belirgin olsun diye mezarlığı renge ayırdık. 3 renk Şireci, 2 renk Nakıboğlu camiinde olacak. Renk olarak Türkiye'de bir ilki yapıyoruz. Düşünün 2 saatte 11 cenaze kıldırıyorduk. Artık o kabus bitiyor. Defin yeri sakin olacak. Bu arada Şireci caminin oraya Gasilhane yapıyoruz. Kamulaştırma tebligatlarına başladık. Asri mezarlıkta gasilhane ve cenaze yıkama yerleri iki tane olacak"şeklinde konuştu. Meral KINACILAR