Yaklaşan yerel seçimleri öncesi Gaziantep'i önemli şehirler arasında ilk sırayı alan CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Demokrasi meydanında seçmenlere seslendi.

Mitingin mesai dilimi içerisinde olması ve erken Saat'te başlamasına rağmen CHP'lilerin genci, yaşlısı, kadını, kızı ellerinde gönül verdikleri Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi CHP bayrakları ile tüm sokak ve caddelerden akın akın Demokrasi meydanını doldurdular.

Hiçbir yerden takviye destek almayan, halkı civar il, ilçe, köy ve kasabalardan toplayarak meydana getirmeyen tamamen kendi özgür iradeleriyle alana gelen CHP'nin mitinginde beklediğim coşkuyu doğrusunu söylemek gerekirse göremedim. Genel başkanlarına ve partilerine gönülden bağlı olan CHP'liler sevgilerini daha coşkulu bir şekilde yansıtmalıydı.

Kılıçdaroğlu henüz miting alanına gelmeden alanda ki yerini alan partililere, sevgi türküleri dinletisi yapılıyor ve pankartlarda birbirinden farklı bir o kadar da etkili söylemler ülkenin karanlık günlerden kurtulması için halkın duygularını yansıtıyordu. Genel başkanın alana gelmesi ve halkı selamlamasıyla coşku arttı ama beklenilen nitelikte değildi.

CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında önemli konulara değindi.
'Ülkede yapılan yolsuzluklar üzerinde durdu…
Mazot ve elektrik fiyatlarının yüksek olduğunu çiftçilerin düşünmesi gerektiğini söyledi…
Dış politikada ki başarısızlığın faturasının ağır olduğunu ve Suriye ilişkilerinin Gaziantep'i olumsuz etkilediğini söyledi.

Müslüman'ın eline silah verip git kardeşini öldür demek yakışmaz dedi.
Siyasetçinin halkı soymaması lazım, tüyü bitmemiş yetimin hakkını almaması lazım, kul hakkı yememesi lazım dedi.
Kadınların başörtüsü üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini vurguladı…
Özellikle, Gaziantep'teki bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum ister başınız açık olsun, ister kapalı olsun, bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var dedi.

Kılıçdaroğlu, ülkeyi en iyi kendilerinin yöneteceğini savundu.
Gaziantep'e Kılıçdaroğlu'nun gelişi ve konuşması heyecan yarattı, coşku yarattı, özlenen sevgi bağlarının yeniden güçlenmesini sağladı. Kılıçdaroğlu Gaziantep halkına güven verdi, umut verdi.
Bu coşku ve bu heyecanla 30 Mart günü sandıkta dengeleri değiştirimi bir şey diyemem ama o tarihe kadar köprünün altından çok sular akacağı ve kan kaybı yaşayan AKP karşısında CHP oyunu kuralına göre oynarsa 10 yıl önce verilen emanet geri alınabilir.