Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Abdulkadir Aksu Bulvarı üzerinde yapılan Şehitkamil Meydan ve Korusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılışını gerçekleştirecekleri müjdesini verdi. Başkan Fadıloğlu “ Şehit Mehmet Kamil’e olan vefamızı adına yakışır bir meydanla göstermek istiyoruz” dedi.

23 NİSAN’DA AÇIYORUZ

Toplamda 24 bin 111 metrekarelik alanda yapılan meydan ve koru çalışmasının 10 Bin 197 metrekaresi yeşil alandan oluşuyor. Ayrıca Şehitkamil Meydanı ve korusu içerisinde 900 metre bisiklet yolu bulunurken 750 metre de yürüyüş parkuru bulunmaktadır. Bin yıllık zeytin ağacı ve yaşları 20 ile 90 yıl arasında değişen yetişmiş çeşitli ağaç ve bitkilerin yer aldığı Şehitkamil Meydanı ve korusu içerisinde Bin 698 metrekare büyüklüğünde ses ve ışık gösterileri ile renklenen Biyolojik Gölet bulunuyor.

SAAT 11'DE

Bu alanın oluşum süreci içerisinde kamulaştırma çalışmaları yapılırken alan sınırları içerinde bulunan eski trafolar ve havai hatlar da yer altına alındı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “23 Nisan Çocuk Bayramında özellikle hemşerilerime bir armağanım olacak. Tabi adını taşıdığımız Mehmet Kamil’e yönelik bir meydan ve koru düzenlemesi yapıyoruz. Mehmet Kamil’in anıtının düzenlendiği Şehitkamil Meydanı ve korusunun açılışını da 23 Nisan Çarşamba günü saat 11.00.’da Abdulkadir Aksu Bulvarı üzerinde gerçekleştireceğiz. Böylelikle Şehit Mehmet Kamil’e olan vefamızı adına yakışır bir meydanla göstermek istiyoruz” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT