Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tartı, kantar ve baskül kontrolleri yanı sıra salçalık biber satış ve imalat yerlerini denetledi.

Mevsim gereği salçalık biber satışlarının yoğunlaştığı ve vatandaşın biber alımında eksik tartılmasını önlemek için tartı, baskül ve kantar kontrollerini aralıksız bir şekilde devam ettiren Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, salçalık üretimi yapan firmaları da hijyen ortamlarda üretimin yapılıp yapılmadığı konusunda denetledi.

YASAL İŞLEM YAPILDI

Zabıta yetkilileri, vatandaşların uygun koşullarda üretilen salçalardan alıp, tüketmeleri için denetimlerin süreceğini, halk sağlığına aykırı eylemlerde bulunun ve hileli baskül ve kantar kullanan kişi ve işyerleri hakkında işlem yaptıklarını bildirdi.

DENETİM ÖNEMLİ

Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerin esnaf olarak kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden salçalık biber satıcısı Ömer Ekmekçi ve Ökkeş Demir, gıda ürünlerinin denetim ve kontrollerinin devamlı bir şekilde yapılması gerektiğini belirterek, “Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri sürekli denetimler yapıyor. Buda biz esnaflar için çok önemlidir. Böylelikle esnafımız kendisine çeki düzen veriyor. Vatandaşa daha temiz ve hijyenik ortamda üretilmiş ürünler sunuluyor" dediler. BÜLTEN