Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te bulunan Doğu ve Güneydoğu Hemşeri Dernekleri’nin başkan ve yetkilileri ile bir araya geldi. Şahin, şu anda kentin en acil sorunlarının başında ulaşım mastır planın bulunduğunu ve bunun üzerinde çalıştıklarını söyledi. Şahin, "En önemlisi ise metroya geçmemiz lazım. Gaziray ile organize sanayi bölgesi ve küçük sanayi sitesi arasındaki yolcu yükün çözmeyi hedefliyoruz. Tramvayda 4’cü etap için Cumhuriyet, Düztepe, Maarif Kavşağı, İnönü Caddesi güzergâhını düşünüyoruz.” diye konuştu.

YENİ ETAPLAR AÇACAĞIZ

İşe akıllı kavşaklar yapımı ile başladıklarını, çevre yolları ile otobanların yeni sistemi, Gaziray projesi, tramvayda yeni etapların açılmasını sağlayacaklarını aktaran Şahin, “Ulaşım mastır planı bizim anayasamız gibi. En önemlisi ise metroya geçmemiz lazım. Gaziray ile organize sanayi bölgesi ve küçük sanayi sitesi arasındaki yolcu yükün çözmeyi hedefliyoruz. Tramvayda 4’cü etap için Cumhuriyet, Düztepe, Maarif Kavşağı, İnönü Caddesi güzergâhını düşünüyoruz.” diye konuştu.

STADIN YERİ 100 DÖNÜMLÜK MEYDAN OLACAK

Kısa vadede çok yol almak istediklerini ve bu açıdan planlı programlı çalışmak durumunda olduklarını vurgulayan Şahin, “Biz elimizdeki bütçeye göre hareket ediyoruz. Stadyumun yerini meydan yapmak istiyoruz. Burasını Demokrasi Meydanı ile birleştirip toplamda 100 dönümlük bir meydan yapmayı hedefliyoruz. Tabi stat için bir bedel ödememiz gerekiyor. Bunun için bir kaynak araştırması yapıyoruz. Fevzi Çakmak Bulvarı’nın çıkışını rahatlatmamız lazım. Sebze hali, GATEM ve KÜSGET’i yenilememiz gerekiyor. Gaziantep uluslararası fuarlar, kongreler ve finansın merkezi yapmamız lazım. Kısacası Ortadoğu’nun çekim merkezi olmalı. Bu kentin acilen et borsası ve et haline ihtiyacı var.” bilgilerini verdi.

SURİYELİLER İÇİN ORTAK ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Gaziantep’in uydu kentlere de ihtiyacının bulunduğunu dikkat çeken Şahin, Şahinbey ve Şehitkamil bölgelerinde uydu kentler yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bunun için vasfını kaybetmiş arazi veya meralar bulmak için çalıştıklarını aktaran Başkan Fatma Şahin, Suriyeli vatandaşlar için ayrı bir birim oluşturacaklarını aktardı. Valilik, AFAD, Emniyet Müdürlüğü ile birlikte ortak bir çalışma yaptıklarını belirten Şahin, Suriye’deki sıkıntının 3 yıl geçmesine rağmen çözülmediğini, bunun için uzun vadeli çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Suriyeli vatandaşlar için ekonomi, eğitim, sağlık ve güvenlik ana başlıklarında bir takım çalışmaların devam ettiğini açıklayan Şahin, “Şehir içinde başka bir şehir yaşıyor. Her açıdan çözümlenmesi gereken sorunları var. Şimdi Çalışma Bakanlığı mülteciler ile ilgili bir çalışma yapıyor. Bizler de bu çalışmaya göre hareket edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı. BAHRİ GEBEL