Bu sezon Eurochallenge kupasında fırtınalar estiren Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, hedefini şampiyonluk olarak belirledi.

Kulüp başkanı Metin Uzer, 25 ve 27 Nisan tarihlerinde oynayacakları 2 maçı da kazanarak Eurochallenge kupasını Gaziantep’e getirmek istediklerini kaydetti.

Beko basketbol liginde bu sezon geç açıldıklarını belirten Uzer, antrenör ve Barış Ermiş takviyesinin ardından gerçek potansiyellerinin açığa çıktığını söyledi.

KUPA GAZİANTEP’E GELECEK

Eurochallenge kupası için önlerinde sadece 2 maçlarının kaldığını ifade eden Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının kulüp başkanı Metin Uzer, “25 Nisan’da yarı final mücadelesi oynayacağız 27’sinde de kazanırsak finalde oynayacağız. Bugüne kadar ki mücadelemizle gösterdik ki biz bu kupa için yeterli potansiyele ve deneyime sahibiz. Oyuncu arkadaşlarımıza ve teknik ekibimize baktığımızda gerçekten bu kupa için ne kadar inandıklarını ve birlik, beraberlik sağladıklarını görüyoruz, hissediyoruz, biz kulüp olarak bütün kadromuzla birlikte bu iki maça odaklanmış durumdayız. Bu maçları alarak Eurochallenge kupasını Gaziantep’e getirmeyi hedefliyoruz ve buna da inanıyoruz” dedi.

HEDEFİMİZDE SAPMA YOK

Eurchallenge’deki başarıyı lige geç yansıttıklarını kaydeden Uzer, “Biz Avrupa’da devam ediyoruz ama lige geç açıldık. Ligde ki oyuncu kadromuzdan memnunuz hocamızdan da memnunduk ama maalesef bir kimya uyuşmazlığı yaşadık. Yeni hocamız ve Barış Ermiş takviyesiyle birlikte potansiyelimizi ciddi anlamda açığa çıkarttık. Hem ligde ciddi bir çıkışa geçişimiz söz konusu, inşallah orada da play off’a gireceğiz. Hedefimizde sapma yoktur inşallah kupayı da Gaziantep’e getireceğiz” dedi.

SİNERJİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

Ligde ki bütün mücadelelerinin play off finallerine kalmak için olduğunu belirten Uzer, “Bu grafiğimizi, çıkışımızı, birlik ve beraberliğimiz, sinerjimizi devam ettirdiğimiz sürece hedefime rahatlıkla ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

LİGİ DOMİNE ETTİK

Gaziantep deplasmanın Beko basketbol ligi takımları için artık korku olduğuna değinen Uzer, “Biz çıkış sürecinde yeni hocamızla iki maç kaybettik biri kendi evimizde Banvit maçı diğeri de İzmir’de Pınar Karşıyaka maçı bu iki karşılaşmalar son saniyelerde kaybettiğimiz maçlardır. Şu anda ciddi anlamda ligi domine etmiş durumdayız. Önümüzde birkaç tane güçlü takımlarla oynayacağımız zorlu bir süreç var bu zaman diliminden de en az kayıpla çıkıp iddiamızı devam ettirmek istiyoruz” dedi.

TARAFTAR DESTEĞİNİ HİSSETMEK İSTİYORUZ

Bu sezon Royal halı Gaziantep Basketbol takımının maçlarına gelen taraftarların oyunculara verdikleri katkılardan memnun olduklarını aktaran Uzer, “Bunun da artarak devam etmesini istiyoruz. Özellikle Avrupa ve Galatasaray maçlarında gördük taraftarların son saniyelere kadar olan destekleriyle maçları alabiliyoruz. Onların desteği bizim için olmazsa olmaz inşallah bu desteklerini artırarak arkamızda hissetmek istiyoruz. Oyuncularımızda bu destekten çok mutlular aynı şekilde onlarda devamını diliyorlar” diye konuştu.MUHARREM TÜRKOĞLU