Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü için aday olan isimlere Dr. Metin Bayram'ın da eklendiği öğrenildi. Gaziantep'te özellikle ekonomi dünyasının yakından tanıdığı Metin Bayram, Üniversite'deki akademisyenlere gönderdiği mektupta, Rektörlüğe aday olduğunu açıkça ifade etti. Gaziantep Üniversitesi için daha önce Dr. Mehmet Koruk adaylığını resmen açıklamıştı. Metin Bayram ise ajanslara yaptığı açıklamada, resmi olarak aday olacağını dile getirdi.

MEKTUP GÖNDERDİ

Metin Bayram, Akademisyenlere gönderdiği mektupta, adaylık kararı için şu görüşlere yer verdi: "Değişen, gelişen, huzurlu, saygın ve adil yönetilen bir dünya üniversitesi olmak için birlikte çalışacağız. Üniversitemizi birlikte yöneteceğiz"diyerek mesaj veren Metin Bayram, akademisyenlere gönderdiği mektupta şu açıklamayı yaptı: "Tıp Fakültesinin kuruluş yıllarından beri Gaziantep Üniversitesinin öğretim üyelerinden biri olarak Radyoloji Anabilim Dalında çalışıyorum. Bu süre boyunca Üniversitemizdeki değişiklikleri, gelişmeleri, gelişmenin önündeki engelleri izliyorum. Her kademedeki öğretim üyelerinin karşılaştıkları sorunlar başta olmak üzere Gaziantep Üniversitesinin hangi sorunlarla karşı karşıya olduğunun farkındayım. Hepimiz gibi ben de sorunların çözülmesini, eksikliklerin tamamlanmasını, huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamında dünya üniversiteleriyle yarışan bir Üniversitenin elemanı olmayı istiyorum"

TECRÜBEYLE GENÇLER BİRLEŞMELİ

"Her zaman yönetimde kalmayı alışkanlık haline getirmiş, görev isimleri değişse de kişi isimleri değişmeyen, içe kapalı, dar kadro yönetiminin Üniversitemizin yararlarına hizmet etmediğine hepimiz tanık olduk. Tecrübeyle gençliği birleştirebilmeli, farklı yaklaşımlarımızı, yeteneklerimizi, bilgi birikimimizi aynı potada, Gaziantep Üniversiteli olma potasında eritebilmeliyiz. Bunu bizler için başka birileri yapmayacağına göre hep birlikte geleceği inşa etmeliyiz. Hem bir Gaziantepli, hem bu değerli üniversitenin bir elemanı olarak, ülkemizin, bölgemizin ve dünyanın şu andaki koşulları da göz önüne alındığında, sözünde duran, doğru, adil, erişilebilir, hem çevreyle hem de çalışanları ve öğrencileriyle barışık bir yönetimin ne kadar önemli olduğunu görüyorum.

Öğretim üyeleri, öğrencileri ve tüm çalışanlarıyla birlikte bilimsel hayata koşulsuz destek vermenin, bilime, sanata, sanayiye, şehrimize, ülkemize, dünyaya artı değer katan projeleri ön plana çıkarmanın fark yaratacağına inanıyorum. Sabahları kafasında ekonomik problemleri olmaksızın umutla işine gelen, işini tamamladığında akşam evine mutlulukla ve ertesi günün planlarıyla dönen, her üyesinin Gaziantep Üniversiteli olmaktan gurur duyacağı bir üniversiteyi oluşturmanın yollarını daha da gecikmeden, şimdi, hep birlikte, kafa kafaya, omuz omuza aramaya başlamalıyız. Söyleyecek sözü, Üniversitemizi geliştirecek projesi olan her üyemizle birlikte yürümek istiyorum. Aynı ülküleri paylaştığınız inancı ve desteğinizi almak umuduyla, 27 yıldan beri bir üyesi olmaktan onur duyduğum Gaziantep Üniversitesinin Rektörlüğüne adayım.Değişen, gelişen, huzurlu, saygın ve adil yönetilen bir dünya üniversitesi olmak için birlikte çalışacağız. Üniversitemizi BİRLİKTE yöneteceğiz. Saygılarımla. Metin Bayram"

HABER MERKEZİ