Gaziantep'teki okullardaki asansörlerle ilgili sorunları bildiklerini söyleyen Mete, "Biz de sıkıntının farkındayız" dedi.

Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'nin haftaya Bakış köşesinde "Milli Eğitime Asansör notum SIFIR" başlığıyla ile kaleme aldığı yazısında Gaziantep'teki okullarda yaşanan asansör sıkıntısını dile getirmişti. Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, asansör sıkıntısı yaşanan okulların tespitli olduğunu söyledi. "Önemli olan çocukların ve öğretmenlerin can güvenliği" diyen Mete, "Asansörlerle ilgili yönetmelik sürekli değişiyor. Örneğin, bir yıl önceki yönetmeliğine göre sıkıntısı olmayan asansörlerimiz değişen yönetmelik ile sorun arzediyor. Biz bunun için ekip olarak çalışıyoruz" dedi.

YENİ YAPILAN OKULLARDA KALİTESİ YÜKSEK ASANSÖR

Mete, Gaziantep'te bazı okullarda hiç asansör olmadığını da belirterek, "Sayıların farklı olmasının sebebi de bu. Bizim hedeflerimiz belli. Benim burada ikinci yılım, Sayın valimizin de üçüncü yılı. Üç yıl önce 1 lira harcanan okul asansörlerinde şimdi 3-4 lira harcanıyor. Gaziantep'te yeni yapılan 192 tane okulun asansörü yüksek kalitede" dedi.

ENGELLLİ ÖĞRENCİLER ÖN PLANDA

Mete, asansörü sorunlu olan okullarımızda eğitim gören engelli öğrenciler için düzenleme yapıldığını da belirterek, "Önceliğimiz bu öğrencilerimizdi. Bizler öğrencilerimizin eğitimden geri kalmaması için okulların giriş katlarında eğitim görmelerini sağladık" diye konuştu.

SIKINTILARI BİLİYORUZ

Gaziantep'teki okullardaki asansörlerle ilgili sorunları bildiklerini söyleyen Mete, "Biz sıkıntının farkındayız. Kontrol edilen okullarımızdaki asansörlerin çatısında problem çıkıyor. Önemli olan çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin güvenliği olduğu için asansörü kapatıyoruz. Asansörü yaptıracak durumda olan okullar, okul aile birliğinin bütçesinden bunu karşılıyor. Ödeneği olmayan okullarımız için Bakanlığa yazıp, bütçe istiyoruz. Zaten okullarda yerleşik asansörleri engelli çocuklarımızın kullanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

SÜREKLİ YÖNETMELİK DEĞİŞİYOR

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, asansör yönetmeliğinin sürekli değiştiğini, 1 yıl önce yapılan denetimde sorunsuz çıkan asansörlerin değişen yönetmelikle sorun çıkardığını belirterek, şunları söyledi: "Asansörle ilgili mevzuata aykırı olan okullar var. Temelde yatan sorun bu. Bu sadece okullar için değil, binalar içinde geçerli. Denetimden geçen okullarımız bir yıl önce yeşil etiket almış, bir yıl sonra kırmızı etikete dönüşmüş. Tespitlerimiz yaptık.. Bunları belirli periyotlarda kısa vade, orta vade ve uzun vadede çözümler olacak şekilde üç başlık altında topladık. Okullarımızda mevzuat değişikliğine uyum içinde çalışmalar yapıyoruz. Hemen hızla çözülecek okullarımız var. Ama bu konuda ciddi çalışmalar yapılması gereken okullarımızda var. Bazı binalarımız varki tamamen çatısının çözülüp asansör yapılması. Bunun hemen olması imkansız. O nedenle orta ve uzun vadede çalışmalar yapacağız. Amacımız tüm okullardaki asansörleri 1-2 yıl içinde tamamen güvenli hale getirmek" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT